Viesnīcā Rīgā atrasta mirusi Izraēlas politiķe Solodkina

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viesnīcā Rīgā atrasta mirusi viena no zināmākajām krievvalodīgajām politiķēm Izraēlā Marina Solodkina, svētdien ziņo Krievijas mediji.

Ziņu par 60 gadus vecās politiķes nāvi ir apstiprinājusi Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu administrācija.

Tiek ziņots, ka Solodkina bija ieradusies Rīgā, lai piedalītos tā dēvēto antifašistu rīkotajā konferencē «Pasaule bez nacisma», kas tika rīkota saistībā ar 16.martu un leģionāru atceres dienas norisi Latvijā.

Sieviete atrasta mirusi kādā viesnīcā Rīgā, kur viņa bija apmetusies.

Par sievietes nāves iemesliem pagaidām precīzu ziņu nav, taču mediķi pieļāvuši, ka sievietei bijis insults.

Solodkina sestdien teica runu konferences pirmajā daļā, bet pēc tam sajutās slikti un atgriezās savā viesnīcas istabā, ziņo BNS.

Konferences rīkotājs Jānis Kuzins aģentūrai BNS apstiprināja, ka bijusī Kneseta deputāte ieradusies Rīgā pēc organizācijas uzaicinājuma.

Sestdien ap plkst.14 viņa neesot bijusi atrodama un nav bijusi sazvanāma. Konferences rīkotāji kopā ar viesnīcas administrāciju iekļuvuši viņas viesnīcas numuriņā, kur viņa arī atrasta. Tikuši izsaukti ārsti un policija.

«Pēc diviem viņa nebija sazvanāma un atrodama. Iekļuvām numuriņā ar administrācijas palīdzību, un izsaucām palīdzību,» stāstīja Kuzins.

Kuzins teica, ka jautājumus par Solodkinas transportēšanu uz Izraēlu, risina Izraēlas vēstniecība Rīgā.

Aizgājējai bija vīrs un divi bērni.

Solodkina ir dzimusi 1952.gadā Maskavā un beigusi Maskavas Valsts universitāti ar ekonomikas un sabiedrisko zinātņu doktora grādu. 1991.gadā viņa emigrēja uz Izraēlu.

Solodkina piedalījās Izraēlas politiskās partijas «B'Aliya» dibināšanā, bet vēlāk iestājās partijās «Likud» un «Kadima». No 1996. līdz 2012.gadam viņa bija Kneseta deputāte, pārstāvot šīs partijas.

Solodkina kā «B'Aliya» biedre vadīja Kneseta Komiteju sieviešu statusa veicināšanai. No 1999. līdz 2000.gadam un no 2005. līdz 2006.gadam viņa bija imigrācijas un integrācijas ministra vietniece. Solodkina aizgāja no politikas, kad pagājušā gada decembrī netika ievēlēta Knesetā no partijas «Kadima» saraksta.

Solodkina nesen sniegtā radio intervijā sacīja, ka plāno rakstīt grāmatu par Arielu Šaronu, ar kuru daudzus gadus bijusi labi pazīstama. Solodkina, kas dzīvoja Aškelonas pilsētā, ir sarakstījusi divas grāmatas krievu valodā un vienu - ivritā.

Solodkina kā parlamenta deputāte aizstāvēja imigrantus no bijušās Padomju Savienības un panāca svarīgu sociālu likumdošanas aktu pieņemšanu. Viens no šiem likumdošanas aktiem paredz, ka darba devējiem ir jāļauj darbiniekiem apsēsties darba dienas laikā, bet cits paredz, ka holokaustu pārcietušajiem nav jāmaksā ienākuma nodoklis par kompensācijām, kas saņemtas no Vācijas.

Visi lielākie Izraēlas mediji svētdien ziņoja par Solodkinas nāvi. Vairāki politiķi, tai skaitā premjerministrs Benjamins Netanjahu, Darba partijas līdere Šelliju Jahimoviča un Ebreju aģentūras «Sohnut» vadītājs Natans Ščaranskis, izteica līdzjūtību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu