Vilks: Stiprais Brazovska mugurkauls acīmredzot daudzus nokaitinājis (68)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ilggadējā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Brazovska stiprais mugurkauls acīmredzot daudzus nokaitinājis, tā Saeimas lēmumu nepagarināt Brazovska pilnvaras žurnālistiem komentēja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Viņaprāt, šīs dienas balsojums bija arī balsojums pret FKTK.

Taujāts, kur tiks meklēta nākamā kandidatūra FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatam, Vilks sacīja, ka gribētu skatīties FKTK virzienā, taču ir jājūt signāli un, ja būs «stiprs nē», tad acīmredzot būs jāmeklē citur finanšu sektorā kopumā. Būs jāmeklē cilvēki, kas ir strādājuši banku uzraudzībā un kam ir juridiska pieredze, lēsa Vilks.

Ministrs prognozēja, ka nākamās kandidatūras atrašana prasīs daudz laika. Ministram un Latvijas Bankas prezidentam patlaban nav padomā alternatīvas kandidatūras šim amatam.

Vilks uzskata, ka šīs dienas negatīvais balsojums par Brazovski bija politisks balsojums un, līdzīgi kā politiķu izvirzītās prasības attiecībā uz demogrāfiju, tas ir valdības darbu traucējošs. Finanšu ministrs atzina, ka gaida «pārsteigumus» arī uz nākamā gada budžeta izskatīšanu Saeimā otrajā lasījumā. Budžets un FKTK priekšsēdētāja vietnieka kandidatūra ir saistīti jautājumi, atzina ministrs. Ar valstisko domāšanu kā ir tā ir - šādiem vārdiem koalīcijas partnerus kritizēja finanšu ministrs.

Lai nu kam, bet Brazovskim nevar pārmest, ka sarežģītās situācijās viņš būtu pieņēmis neadekvātus lēmumus, sacīja finanšu ministrs.

Finanšu ministrs pauda viedokli, ka tie, kas balsoja pret Brazovski, vēlas šajā FKTK amatā redzēt kādu «savu cilvēku», tāpēc ministram būs interesanti vērot, kādas kandidatūras izskanēs šim amatam. Ministram nav šaubu, ka būs mājieni par FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatam piemērotām kandidatūrām. «Nevar būt situācija, ka vairāku mēnešu garumā neviens pie horizonta neparādīsies,» sacīja Vilks.

Viņaprāt, šajā amatā grib ielikt cilvēku, kurš ilgstoši nav bijis FKTK.

Vilks atzina, ka Brazovska pieredze «ir jāpatur tuvumā». Vilks nepieļāva iespēju, ka Brazovski otro reizi varētu virzīt balsojumam Saeimā, jo noskaņojums pret ir bijis strikts un nekādi papildu sniegtie skaidrojumi par finanšu iestāžu uzraudzību noskaņu nemainītu.

Vilks arī atzīmēja, ka šīs dienas Saeimas balsojums pagaidām traucēs FKTK strādāt pilnvērtīgi. Tomēr ministrs arī piebilda, ka FKTK ir iestāde, kurai ir pietiekami liela kapacitāte un pašreizējais FKTK priekšsēdētājs «strauji aug».

Kā ziņots, Saeima šodien neapstiprināja uz trešo termiņu ilggadējo FKTK priekšsēdētāja vietnieku Brazovski. Līdz jauna FKTK priekšsēdētāja vietnieka apstiprināšanai FKTK padome turpinās darbu četru padomes locekļu sastāvā.

Jauns kandidāts ir jāizvirza Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam un finanšu ministram, tāpēc abas amatpersonas tuvākajā laikā sāks konsultācijas par šo jautājumu.

Brazovskis FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā strādājis divus termiņus, pirmo reizi šajā amatā viņu parlaments apstiprināja 2000.gada 26.oktobrī.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu