Vīriešiem mājas darbi vairs nav jāveic! (73)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/chronowizardmg/

Pāriem, kuri dala mājsaimniecības pienākumus, ir augstāks šķiršanās risks nekā ģimenēs, kur vairumu mājsaimniecības darbu paveic sievietes, liecina Norvēģijā veikta pētījuma rezultāti.

Šķiršanās biežums pāriem, kuri mājas darbus dalīja uz pusēm, bija aptuveni par 50% lielāks nekā starp pāriem, kur visu darbu paveica sieviete.

«Jo vairāk vīrietis mājās strādā, jo lielāks šķiršanās risks,» sacīja pētījuma «Vienlīdzība mājās» līdzautors Tomass Hansens.

Pētniekiem nav īsti skaidrs, kāpēc tā notiek, kā vienīgo izskaidrojumu piedāvājot mūsdienu liberālo attieksmi kā pret darbu dalīšanu, tā pret laulības saišu svētumu.

«Mūsdienu pāri liberāli attiecas gan pret mājsaimniecības darbiem, gan pret laulības saišu svētumu,» skaidroja Hansens.

«Šajos mūsdienu pāros sievietēm arī ir augsts izglītības līmenis un labi apmaksāts darbs, tādēļ viņas ir mazāk finansiāli atkarīgas no dzīvesbiedra. Viņām dzīve ir daudz vieglāka, ja viņas izšķiras,» sacīja Hansens.

Norvēģijā parasti bērnu audzināšanas pienākumi tiek dalīti starp māti un tēvu, taču mājsaimniecības darbus pārsvarā veic sievietes, sacīja Hansens.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu