Ziņu aģentūrai BNS jauni īpašnieki (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: agenciaacn, CC BY-NC-ND 2.0

Baltijas ziņu aģentūru un mediju monitoringu grupas BNS īpašnieka - Igaunijas uzņēmuma «Uudisvoog» kaptitāldaļas 55% apmērā iegādājusies Igaunijas uzņēmēja Margusa Linamē kompānija.

«Uudisvoog» kapitāldaļas iegādājusies kompānija «UP Invest», kas pieder Linamē kontrolētajam uzņēmumam «MM Grupp», vēsta »Äripäev Online».

Pagājušā gada rudenī Linamē savā īpašumā ieguva pusi Igaunijas mediju kompānijas «Eesti Meedia» kapitāldaļu.

Linamē investē dažādos uzņēmumos, tomēr visplašāk viņš ir pazīstams kā zāļu mazumtirdzniecībā strādājošs uzņēmējs.

Jau vēstīts, ka starptautiskais mediju koncerns «Alma Media» marta sākumā pārdeva Baltijas ziņu aģentūru un mediju monitoringu grupu BNS Igaunijas uzņēmumam «Uudisvoog».

BNS nopirkušo uzņēmumu «Uudisvoog» iepriekš pilnībā kontrolēja Igaunijas uzņēmējs Ilmārs Kompuss, kas ir Igaunijas radiostaciju tīkla «Sky Media» vadītājs.

«Tā kā es jau kā investors esmu ienācis mediju biznesā, piedāvājums pievienoties BNS īpašnieku lokam šķita ļoti loģisks,» teiks Margusa Linamē paziņojumā.

Savukārt Kompuss norādījis, ka jauna investora piesaistīšanas mērķis ir BNS stabilitātes un attīstības nodrošināšana.

Sagaidāms, ka jauno īpašnieku pārstāvis BNS valdē būs Svens Nūtmans, kurš iepriekš strādājis interneta portāla «Delfi» valdē kā mediju kompānijas «Ekspress Grupp» pārstāvis.

Nūtmans jau paudis viedokli, ka viņa galvenais uzdevums BNS valdē būs attīstīt uz plašāku klientu bāzi virzītus produktus, kā arī labāk pozicionēt jau esošos produktus.

«Mums ir jāsaglabā vadošās pozīcijas Igaunijā un Lietuvā, kā arī jānostiprina kompānijas pozīcijas Latvijā,» norāda Nūtmans.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu