RBS Angļu valodas centrs izsniedz pirmos Pre-University programmas sertifikātus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad RTU Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrs (RBS Angļu valodas centrs) izsniedza pirmos sertifikātus jaunās Pre – University (pirms augstskolas) angļu valodas programmas pirmā gada beidzējiem. Šī programma paredzēta jauniešiem, kuri plāno studēt bakalaura studijās angļu valodā.

Tā kā programma ir jauna, tad tās vērtēšana notika gan programmas laikā, gan tās noslēgumā, turklāt programmas dalībnieku viedoklis tika iegūts aizpildot RBS Angļu valodas centra standarta aptaujas formas, kā arī runājot ar skolēniem klātienē.

Beidzot programmu jaunieši atzīst, ka jūtas droši, lai mācītos angliski sev izvēlētajā studiju programmā, jo angļu valodas zināšanas un prasmes ir uzlabotas. Turklāt iegūta pārliecība, ka komunikācija ar sarunu biedru, kam angļu valoda ir dzimtā valoda būs kā on the same wave (latv. val. – kā uz viena viļņa). Intensīvās nodarbības, interesantie temati un brīnišķīgi skolotāji esot tas, kas kopā radījis pārliecību par savām spējām.

Lūdzot salīdzināt ar ko šī programma atšķiras no mācībām skolā jaunieši min, ka RBS Angļu valodas centra Pre – University English programmā ir daudz jārunā, turklāt tikai angļu valodā, nodarbībās runājot var justies brīvi, jo visi dalībnieki ir vienā līmenī. Salīdzinot ar skolu, tur runāšanas prasmes tik intensīvi pielietot nesanāk. Kā vēl vienu atšķirību apmācību pieejā jaunieši min to, ka skolā ir jāmācās likumi un gatavošanās notiek kontroldarbiem un eksāmenam, kamēr RBS Angļu valodas centra programmas uzsvars ir komunikācija. Jaunieši atzinīgi novērtē interesantos nodarbību tematus, kas rosina un attīsta kritisko domāšanu, skolēniem ir jāizsaka savs viedoklis un jāiesaistās diskusijās.

Kādam no programmas skolēniem, kurš mācās no janvāra, ir sajūta, ka šī pusgada laikā ir iemācījies vairāk kā skolā un nodarbībās uzlabotās prasmes ļauj brīvi un nepiespiesti runāt angliski. Citiem vienaudžiem programmas skolēni iesaka:» Ja vēlaties apgūt angļu valodu brīvā, interesantā atmosfērā un esat gatavi intensīvām nodarbībām - šī ir īstā vieta, kur mācīties, jo angļu valodas zināšanu un prasmju uzlabošana neizpaliks».

RBS Angļu valodas centra Pre- University English programma paredzēta vidusskolēniem vecumā no 14 līdz 18 gadiem un tās mērķis ir palīdzēt sagatavoties bakalaura programmas studijām angļu valodā, kā arī dzīvei angliski runājošā vidē. Uzsākot apmācības tiek noteikts angļu valodas zināšanu līmenis, līdz ar to dodot iespēju jauniešiem ar vienu zināšanu līmenī mācīties kopā. Apmācības veidotas tā, lai papildinātu un uzlabotu vidusskolā sniegtās zināšanas - vārdu krājuma, lasīšanas, rakstīšanas, runāšanas/diskusijas prasmes un kritisko domāšanu. Pre-University English programmā papildus uzsvars uz gramatiku netiek likts, jo skolēni to pietiekošā līmenī apgūst skolā, tā vietā laiks tiek veltīts apskatot dažādus aktuālos jautājumus, piemēram, ekonomiskās, sociālās un kultūras problēmas. Programmas laikā skolēniem ir vairākas vieslekcijas, tā, piemēram, programmas noslēgumā pie jauniešiem ciemojās vēsturniece M. Langerberg-Tissor van Patot ar lekciju «Nīderlande un migrācija». RBS Angļu valodas centra direktore Tatiana Ginzburg papildinot saka: «Šogad šī programma ir noslēgusies un esam gandarīti par padarīto. Patiess prieks gan par bērnu atsauksmēm, gan bērnu uzrādītajiem IELTS testa rezultātiem. Speciāli, tiem, kas vēlējās kārtot šo testu iekļāvām apmācībās arī testa sagatavošanas moduli. Un bērnu rezultāti ir ļoti labi - 6.5, 7.0 un 7.5! Uz šīs priecīgās nots vēlam lielisku vasaras brīvlaiku! Dodoties brīvdienās katram skolēnam dāvinām piemeklētu literatūru angļu valodā, lai lietainajās vasaras dienās būtu interesanta un vērtīga nodarbe. Savukārt, Septembrī aicinām turpināt mācības nākamajā līmenī.»

Vairāk informācijas par programmu: 6798179, sandija.berzina@rbs.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu