Salaspils botāniskajā dārzā tuvojas «Cīruļu diena»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavasaris ir klāt un daba mostas. Dārzniekiem sākas rosīgs laiks, kad tiek plānoti pirmie pavasara darbi. 28. aprīlī Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks sezonas pirmais stādu gadatirgus «Cīruļu diena», kur varēs iegadāties krāšņumaugus, augļu kokus un ogulājus, kurus plašā izvēlē piedāvās stādu audzētāji no visas Latvijas.

Nacionālā botāniskā dārza rīkotā «Cīruļu diena» nu jau ir kļuvusi par ikgadēju stādu gadatirgu tieši pirms pavasara stādīšanas sezonas atklāšanas.

Arī šogad botāniskajā dārzā varēs iegādāties dažādus krāšņumaugus, augļu kokus un ogulājus, kas apmierinās arī cimperlīgāko stādītāju vēlmes. Līdz ar plašu stādu piedāvājumu gadatirgū tiks piedāvāti arī dārza instrumenti un amatnieku izstrādājumi, kas palīdzēs katram dārzkopim realizēt savas ieceres.

«Cīruļu dienas» ietvaros varēs iegādāties un izbaudīt arī lauku labumus no tuvākiem un tālākiem Latvijas novadiem. Apvienojot lietderīgo ar patīkamo, apmeklētāji varēs apskatīt pirmos pavasara ziedus gan botāniskā dārza āra ekspozīcijās, gan oranžērijā. Par svētku noskaņu rūpēsies pūtēju orķestris «Salaspils».

Programmā

10.00-13.00 «Domā. Dari. Radi» – skolas «Domdaris» radošās darbnīcas bērniem (oranžērijas semināru zālē)

11.00 Spēlēs pūtēju orķestris «Salaspils» (pie oranžērijas)

12.00 Ekskursija pa oranžēriju ar NBD gidu

13.00 Salaspils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes «Nu tik būs» atklāšana (oranžērijas galerijā)

Dienas garumā - putnu būrīšu darināšana kopā ar Salaspils dabas draugu savienību.

Ieeja gadatirgū - uzrādot derīgu ieejas biļeti botāniskajā dārzā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu