«Vai brīvdiena bibliotēkā domāta tikai bagātajiem?»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kādai trīs bērnu māmiņai ar rūgtu atziņu beidzies Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējums. Sieviete savā pieredzē dalījās ar portālu TVNET.

«Kādā sestdienā ar saviem trim bērniem (1, 5, 8 gadi) apmeklēju Nacionālo bibliotēku (LNB) Mūkusalas ielā. Bija jauki apmeklēt Bērnu literatūras nodaļu, dažādas izstādes, tomēr pārdomas un rūgtumu izraisa dažas lietas,» savu stāstu iesāk portāla TVNET lasītāja.

Sieviete ar bērniem apmeklējusi izstādi «Grāmata Latvijā», kuras laikā nācies vilties bibliotēkas darbinieku attieksmē. «Bērniem gribas spiest podziņas un darboties, bet pienāk zāles uzraugs un norāda – nevar tik daudz spiest, iet ārā no ierindas!»

«Es saprotu, bet tomēr. Gribētos, lai zāles uzraugs nevis norāda, ka pogas nedrīkst spiest daudzas reizes (ko, protams, nevajag darīt), bet parunātos ar bērniem un norādītu, ko var darīt, ko paskatīties, nevis apsēžas pie datora,» sarūgtinājumu pauž bibliotēkas apmeklētāja.

«Par interaktīvajām atvilktnēm mēs nejauši uzzinājām no ienākuša gida, bet kāpēc to nevarēja parādīt zāles uzraugs? Labs piemērs bija cilvēks Melnās mākslas darbnīcā – runājas, darbojas ar lielajiem bērniem, es ar maziņo mierīgi izstaigāju visu izstādi,» raksta lasītāja.

Pusdienlaikā bērniem sagribējies ēst: «Zināju, ka apakšstāvā ir restorāns, bet cenas noteiktām produktu grupām ir pieņemamas, tomēr šoreiz, aizejot uz bibliotēkas restorānu, nācās vilties. Piedāvāja tikai branču. Tā kā man nav pa kabatai 21 eiro, ko maksāt man, un vēl 20 eiro, ko maksāt par abiem lielākajiem bērniem, tad mēs gājām prom tukšu vēderu.»

«Turpat esošā kafejnīcā piedāvāja tikai kafiju, jo viņiem arī esot brančs. Ejot prom, meitiņa raudulīgā balsī sauca: mammīte, bet man gribas ēst! Labi, ka biju katram gadījumam paņēmusi līdzi cepumiņus,» norāda trīs bērnu māmiņa.

«Vai nebūtu normāli, ja piedāvātu kaut vai kādu maizīti, bulciņu cilvēkiem, kuriem tāds brančs nav pa kabatai? Jutos ļoti nabadzīga. Vai brīvdienas bibliotēkā domātas tikai tiem, kam naudas daudz? Tomēr tā bija ģimeņu sestdiena!!!»

Komentēt situāciju portāls TVNET lūdza Latvijas Nacionālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāju Augustu Zilbertu.

«Runājot par apmeklētājas pieredzi – jāatzīst, mums ir patiesi žēl, ka viesošanās LNB sagādāja vilšanos. Varu informēt, ka esam noskaidrojuši, kura darbiniece šā apmeklējuma reizē strādāja ekspozīcijā «Grāmata Latvijā», veikuši ar viņu pārrunas un izteikuši viņai brīdinājumu. Uzskatām, ka šāda attieksme ir nepieņemama un neatbilstoša LNB komunikācijas kultūrai.

Savukārt, kā noskaidroju restorānā «Klīversala», sakarā ar slēgtu pasākumu svētdienā minētajā sestdienā izņēmuma kārtā notika vēlās brokastis jeb brančs (ierasti notiek svētdienās),» sacīja Zilberts.

«Tiesa, kafejnīcā, kā parasti, bija nopērkami gan konditorejas izstrādājumi, gan kafija līdzņemšanai. Restorāna vadības vārdā atvainojos, ja šis fakts saskarsmē ar personālu nebija saprotams,» norādīja bibliotēkas pārstāvis.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Tad ziņo par to un laimē divas biļetes uz kinoteātri «Multikino»!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu