Mīlestība no pirmā skatiena! Orangutanu mamma sargā savu mazuli

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

«Lowry Park» zooloģiskajā dārzā Floridā orangutanu mamma Dīdī laidusi pasaulē mazuli. Dažas dienas pēc dzīvnieka nākšanas pasaulē mamma iemūžināta kopā ar savu bērniņu, ziņo aģentūra «Caters News Agency».

Apdraudētās sugas mazulis piedzimstot svēra 1,36 kilogramus. Orangutans dzimis janvāra sākumā.

Zooloģiskā dārza pārstāvji, izmantojot grūtniecības testu, kas paredzēts cilvēkiem, par gaidāmo mazuli uzzinājuši tikai pagājušā gada oktobrī. Orangutanu grūtniecības periods ilgst deviņus mēnešus.

«Dīdī kopā ar jaundzimušo mazuli jūtas labi. Kā jau pieredzējusi mamma, viņa neizrādīja nekādas bažas,» komentējis Floridas zoo darbinieks.

Lai arī orangutanu mamma un viņas mazulis ir rūpīgi jāuzrauga, jāņem vērā arī dzīvnieku privātums un jāļauj viņiem pavadīt laiku kopā. Mazuļu audzināšanā piedalās tikai mamma - pirmos divos gadus tie ir pilnībā atkarīgi no mātes.

Dīdī ir mamma pieciem orangutaniem, savukārt Floridas zoo šobrīd apskatāmi septiņi šīs sugas pārstāvji.

Orangutani tiek uzskatīti par vieniem no inteliģentākajiem primātiem, taču šī suga ir apdraudēta. Savvaļā tie dzīvo lietus mežos Dienvidaustrumāzijā. Dzīvnieku dzīves ilgums gan savvaļā, gan nebrīvē ir apmēram 30 gadi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu