Tā dēvētajā digitālās jeb ciparu televīzijas krimināllietā sākta kriminālvajāšana pret finanšu konsultantu Hariju Krongornu. Viņš tiek apsūdzēts par krāpšanu lielā apmērā.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska  informēja, ka, izvērtējot pirmstiesas izmeklēšanā savāktos pierādījumus, 11. decembrī prokurors pieņēma lēmumu par kriminālvajāšanas sākšanu pret Krongornu. Lēmums par saukšanu pie kriminālatbildības par nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 177. panta 3. daļā, Krongornam uzrādīts šodien.

Saskaņā ar šo likuma pantu tiesa vainīgajai personai var piespriest brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 13 gadiem vai naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Krongorns ir bijušā premjera, uzņēmēja Andra Šķēles firmas «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» projektu vadītājs.

Saistībā ar šo krimināllietu iepriekš masu informācijas līdzekļos minētas vairākas valsts amatpersonas, arī VAS «Latvijas valsts radio un televīzijas centrs», AS «Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs» amatpersonas, kuras ir atbildīgas par lēmumu pieņemšanu un līgumu slēgšanu par digitālās televīzijas ieviešanu Latvijā.

Lietā savākto pierādījumu izvērtēšana turpinās. Likumā noteiktajos termiņos tiks lemts par iespēju sākt kriminālvajāšanu arī pret citām personām, kuras iesaistītas šajā lietā izmeklējamās krāpnieciskās darbībās, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā un, iespējams, arī amatnoziegumu izdarīšanā, uzsver prokuratūra.

Lai iegūtu pierādījumus, prokuratūra vairāku ārvalstu kompetentām institūcijām ir nosūtījusi tiesiskās palīdzības lūgumus, informēja Šubrovska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp