Līdz starptautiskās tiesas prāvas beigām valstij pastarpināti piederošais digitālās televīzijas projekta īstenotājs «Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs» (DLRTC) nepieņems «Kempmayer Media Latvia» otrdien Latvijā ievestos digitālās televīzijas raidītājus, sacīja DLRTC mātes uzņēmuma «Latvijas valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) sabiedrisko attiecību speciāliste Vaiva Ostovska.

Viņa klāstīja, ka DLRTC «neveiks nekādas darbības ar «Kempmayer» piegādāto tehniku, kamēr nebūs tiesas lēmuma lietā par DLRTC un «Kempmayer Media Limited» digitālās televīzijas līguma atzīšanu par spēkā neesošu. Pēc tiesas lēmuma skatīsimies, ko darīt ar iekārtām».

Viņa arī norādīja: uzņēmumu «Kempmayer» ilgstoši brīdināja, ka DLRTC nepieņems atsūtītās iekārtas. Pēc Ostrovskas teiktā, šo brīdinājumu «Kempmayer» nosūtīja, pirms kompānija samaksāja Francijas firmai «Thales», kas raidītājus izgatavoja.

Ne Ostrovska, ne arī «Kempmayer» sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Pāvils Raudonis neatklāja Latvijā importēto raidītāju cenu.

Raudonis tikai pastāstīja, ka otrdien «Gerkena muitas noliktavā» Rīgā «Kempmayer» ieved sešus 5 kW jaudas digitālās televīzijas raidītājus, šiem raidītājiem nepieciešamās dzesēšanas iekārtas, savienošanas tiltus, vadības iekārtas, mēriekārtas un citas vajadzīgās savienošanas sistēmas.

Pēc Raudoņa teiktā, raidītājus bija paredzēts uzstādīt Rīgas Radio un televīzijas tornī 88,8 metru augstumā. Šie raidītāji nodrošinātu kvalitatīvu digitālās televīzijas programmu pārraidi centrālajā Latvijas teritorijā.

DLRTC ir sācis tiesvedību Stokholmas starptautiskajā šķīrējtiesā ar Lielbritānijas uzņēmumu «Kempmayer Media Limited» par digitālās televīzijas ieviešanas līguma atzīšanu par spēkā neesošu.

Par nu jau bijušo valsts amatpersonu rīcību digitālās televīzijas ieviešanā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ierosinājis krimināllietu, kuras ietvaros par atklātajiem likumpārkāpumiem prokuratūrai lūdzis uzrādīt apsūdzības kopumā 10 cilvēkiem. Pagaidām konkrētas personas, kam lūgts uzrādīt apsūdzības, izmeklētāji neatklāj.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp