Poli un Ģīli galvot par Krongornu lūdzis Šķēle

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gleznotāju Miervaldi Poli un ķirurgu Valdi Ģīli galvot par digitālās televīzijas lietā apsūdzēto uzņēmēja un ekspolitiķa Andra Šķēles firmas «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» (UVK) darbinieku Hariju Krongornu lūdzis Šķēle.

Polis stāstīja, ka pats viņš Krongornu nepazīstot, tikai esot lasījis presē publikācijas par viņa apcietināšanu. «Nesaprotu, kāpēc ģimenes cilvēkam, kas nav slepkava un nav reģistrēts trako mājā kā sabiedrībai bīstama persona, līdz tiesai būtu jāsēž cietumā,» teica mākslinieks.

Ķirurgs Ģīlis teica, ka lūgums par galvojumu izskanējis pirms Ziemassvētkiem un viņš to atbalstījis cilvēcisku motīvu vadīts, lai Krongorns varētu svētkus sagaidīt mājās. Viņaprāt, Krongornam piemērotais drošības līdzeklis neatbilst nodarījuma smagumam un viņš neapdraud sabiedrības drošību.

Ārsts gan Krongornu personīgi nepazīst un galvo tādēļ, ka to lūguši pazīstami cilvēki, tostarp arī Šķēle. Ārsts izteicās, ka šajā gadījumā runa neesot par politiku un viņš nevarot spriest, vai Krongorns ir vai nav vainīgs.

Savukārt «Latvijas Krājbankas» valdes loceklis Gints Bukovskis par Krongornu esot gatavs galvot personīgu motīvu vadīts, jo ar Krongornu esot labi pazīstams, pastāstīja bankas preses sekretārs Modris Sprudzāns.

«Latvijas balzama» prezidents Rolands Gulbis norādīja, ka viņš ar Krongornu strādājis AS «New Technology and Business Development Corporation» (NTBDC). «Zinu viņu kā profesionālu speciālistu. Atsaucoties uz Edgara Šķendera ierosinājumu, devu galvojumu par Krongornu, jo personīgi domāju, ka drošības līdzekļa maiņa netraucēs patiesības noskaidrošanā,» sacīja LB valdes priekšsēdētājs.

Šķēles pārstāvis Jurģis Liepnieks atzina, ka arī pats Šķēle jebkurā laikā būtu gatavs galvot par Krongornu, ja būtu tāda nepieciešamība. Tajā pašā laikā ekspolitiķis uzskatot, ka viņa galvojums varētu tikt vērtēts subjektīvi, tāpēc pagaidām šādu soli nav spēris.

Liepnieks sacīja, ka Šķēle nav kādā īpašā veidā izvēlējies tos cilvēkus, kurus aicināt galvot par Krongornu. Šķēle esot ar vairākiem cilvēkiem runājis par radušos situāciju un izteicis savu viedokli. Ekspolitiķis uzskata, ka Krongornam piemērotais drošības līdzeklis — apcietinājums — ir nesamērīgs. Arī lietas gaita parādot, ka attiecībā uz Krongornu rīcība ir pārāk stigra, kas liecinot par to, ka šie procesi ir saistīti tikai ar politisko kontekstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu