Foto: Boriss Koļesņikovs

Digitālās televīzijas krimināllietā par krāpšanu apsūdzētajam Harijam Krongornam šodien mainīts drošības līdzeklis — viņš atbrīvots no apcietinājuma un nodots policijas uzraudzībā. Krongornu no apcietinājuma atbrīvos jau piektdien.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors, kura izmeklēšanā atrodas krimināllieta par digitālās televīzijas ieviešanu Latvijā, nolēmis nevērsties tiesā ar lūgumu pagarināt drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu Krongornam.

Lemjot šo jautājumu, prokurors ir ņēmis vērā, ka Krongorns jau ir sniedzis liecības par lietā nozīmīgiem, izmeklēšanu interesējošiem apstākļiem un šīs liecības daļēji jau esot pārbaudītas. Līdz ar to prokurors secinājis, ka Krongornam vairs nav iespējams traucēt patiesības noskaidrošanu krimināllietā tādā mērā, lai būtu nepieciešams viņu arī turpmāk turēt apcietinājumā pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Nododot Krongornu policijas uzraudzībā, prokurors ir noteicis, ka viņš bez prokurora atļaujas nedrīkst izbraukt no Rīgas rajona, nedrīkst apmeklēt vairākus ar šo krimināllietu saistītus uzņēmumus, kā arī viņam katru nedēļu divas reizes jāpiesakās policijā.

Prokurors ir izvērtējis arī vairāku sabiedrībā pazīstamu personu apņemšanos galvot par Krongornu, kā arī SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» direktora Edgara Šķendera gatavību iemaksāt par Krongornu drošības naudu.

Tomēr prokurors uzskata, ka lietas apstākļiem un interesēm patlaban atbilst drošības līdzeklis — policijas uzraudzība. Turklāt gadījumā, ja Krongornam kā drošības līdzeklis tiktu piemēroti piedāvātie personiskie galvojumi vai drošības nauda, likums nepieļautu noteikt tik stingrus ierobežojumus un aizliegumus, kādi Krongornam ir noteikti, piemērojot policijas uzraudzību.

Ģenerālprokuratūra sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju izmeklēšanu šajā lietā turpina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp