Uzņēmējs Normunds Zelčāns paziņojumus par viņa saistību ar nelikumīgu ziedojumu partijai «Jaunais laiks» skaidro ar vēlmi novērst uzmanību no bankrotējušā Kuldīgas uzņēmuma «Vulkāns» administratora iespējamajiem pārkāpumiem.

Zelčāns pastāstīja, ka viņa pārstāvētais uzņēmums «Tukuma mežrūpniecības saimniecība» ieguvis «Vulkāna» īpašuma nomas tiesības, taču administratora Egmonta Ekarta rīcības dēļ izsoles rezultāti anulēti, bet «Tukuma MRS» līdz šim nav izdevies atgūt samaksāto naudu.

Viņaprāt, bijušais advokāts Ainārs Dzelze apgalvo, ka nelikumīgi ziedotos 2500 latu pārskaitījis Zelčāna uzdevumā, lai novērstu uzmanību no sava paziņas Ekarta iespējamajiem pārkāpumiem. «Lursoft» informācija liecina, ka Ekarts bijis «Vulkāna» administratora pārstāvis no 2002. gada 25. marta līdz pērnā gada 14. novembrim.

«Kaut kā pret Dzelzes kungu būs jāvēršas par apmelojumu,» sacīja Zelčāns.

Viņš apstiprināja, ka «Tukuma MRS» savulaik ziedojis «Jaunajam laikam» vairāk nekā 1400 latu un Zelčāns par to zinājis, jo ziedošana atbalstīta uzņēmuma valdē. Tomēr viņš noliedza, ka būtu vēlējies partijai ziedot slepeni, ar Dzelzes starpniecību.

Dzelze atzina, ka ar Ekartu reiz kopā strādājis vienā advokātu birojā, taču pēdējā pusotra vai divu gadu laikā nav ticies un par viņa darbību «Vulkānā» nav informēts.

Bijušais advokāts vēl joprojām ir pārliecināts, ka cilvēks, kurš lūdzis kļūt par ziedošanas starpnieku, ir Zelčāns. «Viņš stādījās priekšā, un arī televīzijā es viņu redzēju, šie cilvēki ir līdzīgi. Identificēt viņu, prasot dokumentus, man nebija nepieciešams,» sacīja Dzelze.

Viņš arī norādīja — tā kā ar Zelčānu viņu iepazīstinājis uzticams cilvēks, Dzelze nav šaubījies, vai piedalīties piedāvātajā «darījumā».

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās datu bāzes «Lursoft» informācija liecina, ka Zelčāns (1965) ir Tukuma mežrūpniecības saimniecības valdes loceklis, a/s «Būriņi» valdes priekšsēdētājs, SIA «Hirschmanns» revidents, a/s «Zentenes lauksaimnieks» valdes priekšsēdētājs.

KNAB mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka a/s «Tukuma MRS» pavisam «Jaunajam laikam» ziedojusi 1430,31 latu. 2002. gada 3. jūlijā partijas kasē ieskaitīti 1000 latu, bet 2. septembrī — 430 latu un 31 santīms.

Pērn oktobrī Dzelze un vēl viens ziedošanas starpnieks Valentīns Kļava paziņoja, ka ziedojuši partijai kādas trešās personas interesēs. Šāds paziņojums radīja sašutumu JL, un premjers Einars Repše norādīja, ka negrasās atmaksāt ar Dzelzes starpniecību ziedoto naudu, jo «es likumu neesmu pārkāpis». Premjers norādīja, ka visa atbildība jāuzņemas ziedotājiem. Tomēr vēlāk JL nolēma nelikumīgos ziedojumus atmaksāt un pēc tam šo naudu tiesā piedzīt no starpniekiem. Prasību pret Dzelzi tiesa skatīs 10. februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp