Regulators noraida «Lattelekom» tarifu projektu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome ir nolēmusi noraidīt fiksētā tīkla telekomunikāciju dominējošā operatora SIA «Lattelekom» tarifu projektu sarunām ar citu fiksēto telekomunikāciju tīklu abonentiem.

SPRK desmit dienu laikā sagatavos un nosūtīs uzņēmumam rakstveida tarifu noraidījuma pamatojumu.

SPRK sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča skaidroja, ka, izvērtējot tarifu projektu, saņemto papildu informāciju un, ņemot vērā citu tirgus dalībnieku viedokli, ir konstatējusi, ka tarifi nav noteikti atbilstoši izmaksām, tie nesekmē konkurences attīstību telekomunikāciju tirgū un neatbilst pakalpojumu lietotāju un telekomunikāciju tirgus dalībnieku interesēm.

«Lattelekom» projektā piedāvātie tarifi un struktūra būtiski atšķiras no spēkā esošajiem tarifiem uzņēmuma tīklā. Tarifi ir noteikti 1,3 – 4,2 reizes lielāki, to struktūrā nav ievērots sadalījums vietējās un iekšzemes sarunās, nav tarifu samazinājuma vakaros un brīvdienās.

Ņemot vērā to, ka arī jauno operatoru tīklos tiek izmantota ģeogrāfiskā numerācija, pakalpojumu lietotājiem var būt apgrūtinoši orientēties, cik konkrētais zvans maksā, un tādējādi kontrolēt pakalpojumu rēķina apmēru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu