Saeimas Ārlietu komisijas vadībā ieceļ Pīku

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Gatis Dieziņš

Septiņi Saeimas Ārlietu komisijas opozīcijas deputāti ceturtdien pārvēlēja komisijas vadību un par jauno priekšsēdētāju «tēvzemietes» Ineses Vaideres vietā iecēla Tautas partijas pārstāvi Rihardu Pīku.

Iepriekš komisijas sēdē mainīt vadību ierosināja Pīka partijas biedrs Aleksandrs Kiršteins, tomēr Vaidere negaidīti uz nenoteiktu laiku izsludināja sēdes pārtraukumu. Tad uz sēdes turpinājumu sanāca tikai opozīcijas pārstāvji un, tā arī nesagaidījuši Vaideres ierašanos, vienbalsīgi pārvēlēja komisijas vadību.

Vaidere aģentūrai BNS apgalvoja, ka šādi rīkoties deputātiem nebija nekādu tiesību, jo sēdi sasaukt un pēc pārtraukuma turpināt var ierosināt tikai komisijas vadība.

Savukārt Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš aģentūrai BNS sacīja, ka situācija ir sarežģīta un strīdīga, un nevēlējās komentēt notikušā likumību, līdz viņam būs iespēja iepazīties ar sēdes protokolu.

Ārlietu komisijā ir 12 deputāti. Bez Vaideres un viņas vietnieka Zaļo un zemnieku savienības pārstāvja Leopolda Ozoliņa komisijā strādā vēl trīs koalīcijas deputāti: «Jaunā laika» pārstāvji Guntis Bērziņš, Sarmīte Ķikuste un Aigars Pēterons. Opozīciju pārstāv Kiršteins, valdošo koalīciju pametušās Latvijas Pirmās partijas deputāts Dzintars Jaundžeikars, Tautas partijas deputāti Silva Golde un Pīks, kā arī kreisā opozīcija — Jānis Jurkāns (TSP), Nikolajs Kabanovs (PCTVL) un Igors Solovjovs (LSP).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu