Ekvadorā ar 894 gramiem kokaīna aizturēts Priverts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Nedēļas sākumā Ekvadoras tiesībsargājošās iestādes ar 894 gramiem kokaīna aizturējušas agrāk par narkotiku kontrabandu tiesāto 41 gadu veco Latvijas pilsoni Rolandu Privertu.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšnieka pienākumu izpildītāja Kristīne Mežaraupe apstiprināja, ka, izlidojot no Ekvadoras, starptautiskajā lidostā «Simon Bolivar» ticis aizturēts Latvijas pilsonis Rolands P.

Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta Konsulārās palīdzības nodaļas vadītāja Inita Dzene aģentūrai BNS pastāstīja, ka pagaidām nekāda informācija par Prīverta aizturēšanu no Ekvadoras nav saņemta, tāpēc ministrija lūgs Latvijas vēstniecību Zviedrijā vērsties ar notu Ekvadoras vēstniecībā un noskaidrot notikušā apstākļus. Pēc tam Ārlietu ministrija spriedīs par nepieciešamo tiesisko palīdzību.

Tā kā Latvijai nav vēstniecības Ekvadorā, tai būs jālūdz palīdzība kādai no Eiropas Savienības dalībniecēm, kam šajā zemē ir vēstniecība.

«Droši vien mēs vērsīsimies pie Lielbritānijas ārlietu ministrijas, kas mums jau palīdzēja ar Ekvadorā apcietināto jūrnieku atbrīvošanu,» sacīja Dzene.

1999. gada 30. janvārī 1962. gadā dzimušo bijušo Latvijas Modeļu asociācijas vadītāju Privertu un Dairu Silavu aizturēja Rīgas lidostā, kur viņi bija ieradušies ar reisu Karakasa–Ņujorka–Parīze–Cīrihe–Rīga. Pie Silavas atrada 1,860 kilogramus kokaīna aptuveni 100 000 latu vērtībā. Pie Priverta atrada 0,9 gramus kokaīna.

Augstākā tiesa 2000. gada novembrī kontrabandā apsūdzētajam Privertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, bet Silavai — uz pieciem, abiem ar mantas konfiskāciju.

Pērnā gada 28. martā Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa piekrita par narkotiku kontrabandu notiesāto Privertu atbrīvot no cietuma pirms termiņa, sēdi noturot divas stundas pirms presei paziņotā laika. Silava no cietuma tika atbrīvota 2002. gada maijā.

Pēc atbrīvošanas no apcietinājuma Priverts žurnālistiem klāstīja, ka cietumā pārdomājis dzīvi, bet secinājis, ka «nekas īpašs manā dzīvē nav jāmaina». Par narkotiku kontrabandu notiesātais Priverts daudz runāja par narkotikām un pat slavēja to lietošanu, norādot, ka «esmu cietumā pavadītajā laikā izlasījis vairāk nekā divus simtus zinātnisku grāmatu, tostarp daudz lasīju par narkotikām, cenšoties saprast to ietekmi un lietošanu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu