Saeima noraida likuma grozījumus par īres maksas griestu iesaldēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima ceturtdien noraidīja apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL) sagatavotos grozījumus likumā par dzīvojamo telpu īri, kas paredzēja vēl četrus gadus — līdz 2009. gadam — neatcelt īres maksu denacionalizēto namu iemītniekiem.

PCTVL norāda, ka līdz ar īres griestu atcelšanu no nākamā gada 1. janvāra apmēram 10 000 denacionalizēto dzīvokļu īrnieku draud ātra īres parādu uzkrāšana, kam sekos īrnieku izlikšana no dzīvokļa.

Kreisie deputāti arī uzskata, ka spēkā esošajā likumā nav noteikta īrnieku aizsardzība no izlikšanas, ja tiek veikts kapitālais remonts, jo lielāko daļu īrnieku tādā gadījumā var izlikt no dzīvokļa bez citas dzīvojamās platības ierādīšanas.

Sagatavotie grozījumi paredzēja, ka valdībai līdz 2004. gada 1. novembrim jāizstrādā koncepcija denacionalizēto vai likumīgajam īpašniekam atdoto mājokļu īrnieku problēmas risinājumam. PCTVL norāda, ka atšķirībā no iedzīvotāju vairākuma denacionalizēto dzīvokļu īrniekiem nebija dota iespēja privatizēt dzīvokļus, kurus viņi ilgus gadus likumīgi lietoja.

Jau ziņots, ka no nākamā gada 1. janvāra tiks atcelti īres griesti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu