Foto: indoorstorm.com

Informācijas tehnoloģiju firma «Lursoft IT» ir uzņemta Eiropas ekonomisko interešu grupā, kuras biedri ietilpst Eiropas biznesa reģistrā.

«Lursoft IT» ir viens no pirmajiem Latvijas uzņēmumiem, kas izmantojuši 1. maijā spēkā stājušos Eiropas Padomes regulu par Eiropas ekonomisko interešu grupām (EEIG). Tā rada iespēju Latvijas juridiskajām un fiziskajām personām iesaistīties starptautiskajās personālsabiedrībās, kurās apvienojušies biedri no dažādām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Eiropas ekonomisko interešu grupa dibināta 1992. gadā, un sākotnēji tajā bija apvienojušās četras valstis, bet patlaban tajā ir pārstāvētas 14 valstis, kas nodarbojās ar publiskās tiesiskās informācijas izplatīšanu. Līdz ar «Lursoft IT» uzņemšanu šajā Eiropas ekonomisko interešu grupā tika parakstīts jauns informācijas apmaiņas līgums, kurā precizēta informācijas apmaiņa starp grupas locekļiem.

Jaunā Eiropas biznesa reģistra sistēma ekspluatācijā tiks nodota šā gada 7. jūlijā, taču Latvijā tā testa režīmā darbojas jau tagad. Kopš maija interesentiem Latvijā ir pieejama informācija no šīs sistēmas.

Jaunā sistēmas versija ir tehniski uzlabota iepriekšējā Eiropas biznesa reģistra sistēma, kuras izstrādē piedalījās arī «Lursoft IT». Sistēmas uzlabojumi veikti, lai mazinātu birokrātiju, nodrošinot informācijas apmaiņu par Eiropas uzņēmējsabiedrībām, īpaši pēc tāda paša principa kā Eiropas ekonomisko interešu grupā, kur juridiskā adrese var tikt pārcelta no vienas Eiropas Savienības valsts uz citu.

Latvijā Eiropas ekonomisko interešu grupu reģistrāciju veiks Uzņēmumu reģistrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp