«Latvenergo» tarifi varētu nepalielināties vēl trīs gadus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

VAS «Latvenergo» elektroenerģijas tarifi varētu nepaaugstināties vēl trīs gadus, uzskata Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Regulatora Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Rimšēviča skaidroja, ka energokompānija jaunu tarifu projektu var piedāvāt jebkurā laikā, un, ja tas tiks darīts, SPRK šo projektu izvērtēs. Tomēr, apstiprinot jaunos elektroenerģijas tarifus, kas stājās spēkā šā gada 1. janvārī, regulators rēķinājies ar vismaz trīs gadu ilgu periodu.

Runājot par būtisko «Latvenergo» peļņas pieaugumu šā gada pirmajā pusgadā, Rimšēviča sacīja, ka kompānijai ir investīciju plāns, kas jāpilda, līdz ar to uzņēmums peļņu varētu investēt.

Kā ziņots, šā gada pirmajā pusgadā «Latvenergo» nopelnījis 19,4 miljonus latu, kas ir 1,8 reizes vairāk nekā 2003. gada attiecīgajā laikposmā, kad energokompānija strādāja ar 10,6 miljonu latu peļņu.

Uzņēmums lielo peļņas pieaugumu skaidro ar to, ka šogad tika importēts mazāks elektroenerģijas apjoms, kā arī ar tarifu pieaugumu. Plānots, ka līdz gada beigām peļņas rādītāji izlīdzināsies. Kopumā šogad «Latvenergo» plāno strādāt ar 20 miljonu latu peļņu, bet plānotais apgrozījums ir 230 miljoni latu.

Pirmajā pusgadā energokompānijas neto apgrozījums bija 117,9 miljoni latu. «Latvenergo» investīcijas šā gada pirmajā pusgadā sasniedza 52,9 miljonus latu, savukārt gada investīciju plāns paredz 109,9 miljonus latu kapitālieguldījumus. Kopš 1997. gada uzņēmums ik gadu energosistēmā iegulda 50–80 miljonus latu, bet šogad pieaugums saistīts ar termoelektrocentrāles «TEC-1» rekonstrukcijas projektu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu