Krievu skolu aizstāvības štābs iecerējis no 2. septembra rīkot vairāku dienu streiku, aicinot Rīgas skolēnus neapmeklēt skolas un pulcēties pilsētas centrā, lai paaustu savu attieksmi pret izglītības reformu, šodien Rīgas Domes rīkotajā konsultatīvajā apspriedē par izglītības reformu realizāciju informēja Rīgas domnieks un štāba aktīvists Aleksandrs Giļmans (PCTVL).

Pagaidām nav precīzi zināms, cik ilgi varētu turpināties šāds streiks.

Giļmans skaidroja, ka akcijās tiks iesaistīti arī pamatskolas skolēni, sākot no 6. klases. Pēc politiķa teiktā, visticamāk, skolēni tiks aicināti pulcēties Rīgas centrā. Deputāts gan noliedza, ka skolēni uz centru no Rīgas mikrorajoniem tiks vesti speciāli.

Štāba aktīvists uzsvēra, ka štābam «ir cilvēki gandrīz visās Rīgas mazākumtautību skolās», kuri informēšot pārejos skolēnus par iecerēto streiku.

Giļmans arī apliecināja — ja «masu skolu neapmeklēšana nepiespiedīs varas iestādes atcelt reformu», štābs lems par turpmākajām darbībām. Viņš atzina, ka, piemēram, skolēni varētu tikt aicināti mācību stundās neatbildēt latviešu valodā uz skolotāju uzdotajiem jautājumiem, bet izteikties tikai krievu valodā.

Štāba aicinājumu skolēniem piedalīties streikā, neapmeklējot skolu, Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Vilks (LSDSP) nosauca par perversu manipulāciju ar bērniem. Viņš norādīja, ka štābam ir jāuzņemas atbildība par to, ka tiks administratīvi sodīti vecāki, kuru bērni mācību laikā piedalīsies streikā.

Savukārt, kā atzina Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktors Guntis Vasiļevskis, aicinot bērnus uz streiku, štābam būtu godīgi jāatzīst, ka pasākuma laikā tas neuzņemas atbildību par viņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp