Atklāta jauna informācija par Krievijā arestēto ASV karavīru (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @igorsushko/"X"

Krievijas izdevums "Kommersant" ziņo, ka Vladivostokas apgabalā aizturēts ASV karavīrs Gordons Bleks. Bleks apsūdzēts sievietes apzagšanā, turklāt uz Krieviju devies bez savas priekšniecības atļaujas, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Pret amerikāni sākta krimināllieta saskaņā ar Krievijas kriminālkodeksa 158. panta otro daļu. Viņš apsūdzēts zādzībā, kas citam pilsonim nodarījusi ievērojamu kaitējumu.

Rīkojumu par viņa arestu izdevusi Pervomaiskas apgabaltiesa Vladivostokā. Par šādu noziegumu draud cietumsods līdz pieciem gadiem. 

Laikraksts "NBC News" raksta, ka Bleks ir ASV armijas seržants, kurš no Dienvidkorejas devies uz Vladivostoku, lai satiktu sievieti, ar kuru viņam esot romantiskas attiecības. 

Nav zināms, vai tā ir tā pati sieviete, kuru viņš apzadzis.

ASV bruņoto spēku preses pārstāve Sintija Smita norādīja, ka Krievija ir informējusi ASV Valsts departamentu par Bleka aizturēšanu. Krievijas Ārlietu ministrijas birojs Vladivostokā Kremļa kontrolētajai ziņu aģentūrai "TASS" norādīja, ka "šī lieta nav saistīta ar politiku vai spiegošanu".

"Cik mēs saprotam, tas ir tīri ar iekšlietām saistīts pārkāpums. Tāpēc Ārlietu ministrijas pārstāvniecība Vladivostokā neseko līdzi Amerikas pilsoņa sodīšanai," norādīja pārstāvniecībā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu