Ukrainā notverti Krievijas aģenti, kuri plānojuši Zelenska slepkavību (5)

Apollo.lv
Papildināts 14:25, 7. maijs, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Ukrainas Drošības dienests (SBU) atklājis Krievijas Federālā Drošības dienesta (FSB) 5. divīzijas aģentu tīklu, kas gatavojies Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska slepkavībai, vēsta Ukrainas izdevums "Suspilne".

Par to ziņojis SBU preses dienests. 

"Pretizlūkošanas dienests un SBU izmeklētāji izjauca FSB (Krievijas Federālā drošības dienesta) plānus likvidēt Ukrainas prezidentu un citas augstākās militārās un politiskās vadības amatpersonas," teikts dienesta izplatītajā paziņojumā vietnē "Telegram".

Tīklā, kura darbību uzraudzīja FSB aģenti no Maskavas, bija divi Ukrainas Valsts gvardes pulkveži, kuri FSB aģentiem nopludināja konfidenciālu informāciju. 

"Jā, ienaidnieks aktīvi izstrādāja plānus prezidenta Volodimira Zelenska likvidēšanai. Viens no FSB aģentu tīkla uzdevumiem bija atrast personas prezidentam pietuvinātu militārpersonu vidū, kas varētu sagūstīt prezidentu un vēlāk viņu nogalināt," norādīja SBU.

Tiek ziņots, ka bez Zelenska FSB plānoja nogalināt arī Ukrainas Drošības dienesta vadītāju Vasilu Maljuku, Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītāju Kirilo Budanovu un citas augsta ranga amatpersonas.

Zināms, ka Budanova atentātu plānoja īstenot pirms Lieldienām.

Aizturētie paturēti apcietinājumā, viņiem draud mūža ieslodzījums. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu