Foto: kultunaut.com

Kompānija «Lursoft IT» piedāvā uzņēmējiem iespēju bez maksas pārbaudīt Eiropas Savienības kompāniju PVN reģistrācijas numuru, izmantojot mobilā telefona WAP (Wireless Applications Protocol) pieslēgumu.

Mobilajā tālrunī pakalpojums ir pieejams adresē [s:877], izvēloties sadaļu «ES uzņēmumu VAT pārbaude». Lai kļūtu par lietotāju, paroļu lauciņos jāieraksta vārds «vat», jāizvēlas valsts, kurā reģistrēts uzņēmums, un jāievada meklējamā uzņēmuma PVN numurs (Latvijā tas ir vienpadsmit zīmju numurs).

Pakalpojuma nodrošināšanai tiek izmantots pieslēgums Eiropas Savienības Nodokļu un muitas savienības (Taxation and Customs Union, TCU) datu bāzei VIES. Šāds pakalpojums mobilajos tālruņos citur ES piedāvāts netiek, bet tas bez maksas ir pieejams internetā gan TCU, gan Valsts ieņēmuma dienesta, gan Eiropas biznesa reģistra ([s:878]) mājas lapās.

Mobilo tālruņu tehniskās iespējas nemitīgi pieaug un tie ir pieejami vairāk nekā pusei Latvijas iedzīvotāju, tādēļ «[s:879]», kas lietišķās informācijas pakalpojumu sniegšanu mobilajos sakaru tīklos uzsāka jau vairāk nekā pirms 4 gadiem, turpina aktīvi paplašināt pakalpojumu loku. Šobrīd «Lursoft IT» piedāvā gan pieeju vairākiem miljoniem dokumentu gan valsts reģistros (Uzņēmumu, Zemesgrāmatas, CSDD Auto, VTUI Traktortehnikas, VCIDAC Ganāmpulku u. c.), gan vairāk nekā diviem miljoniem pilna teksta publikāciju vairākos desmitos laikrakstu. Turpinās arī darbs pie normatīvo aktu (likumu), spriedumu un citās «Lursoft» datu bāzēs pieejamas informācijas pieejas sistēmu izveides mobilajiem tālruņiem.

«Lai uzņēmējiem būtu iespēja saņemt likuma kārtībā pieprasītu informāciju ne tikai izmantojot pie interneta pieslēgtu datoru vai rakstot oficiālu vēstuli valsts iestādei, bet arī ar mobilā telefona starpniecību, atrodoties jebkurā vietā, «Lursoft» ir ieguldījis ievērojamus līdzekļus šo sistēmu izstrādei. Mēneša laikā «Lursoft» plāno jauno pakalpojumu integrēt ar internetā jau pieejamo Eiropas Biznesa reģistru (EBR) informācijas sistēmu, kas aptver ziņas par ES dalībvalstu oficiāli reģistrētajiem uzņēmumiem un to amatpersonām, uzņēmumu finanšu datus un citas būtiskas ziņas», stāsta «Lursoft IT» direktors A. Brūvelis intervijā «Neatkarīgajai Rīta Avīzei».

Izziņas tiek sniegtas tiešsaistē, pieslēdzoties oficiālam informācijas avotam, taču «Lursoft» negarantē šo izziņu juridisku spēku, jo to negarantē arī pati ES Nodokļu un Muitas savienība. Pakalpojumi pieejami ne tikai LMT vai «Tele2» klientiem, bet arī jebkura cita mobilā tīkla abonentam — «Lursoft» šobrīd neierobežo informācijas resursu pieejamību, izņemot gadījumus, kad tiek pārkāpti «Lursoft» sistēmu lietošanas noteikumi. Gadījumos, ja pieprasījumu apjoms pārsniedz 100 dienā, «Lursoft» piedāvā slēgt līgumu par datu apmaiņu starp sistēmām, kas bāzēta uz platformneatkarību (XML) formātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp