Foto: AFI/Gatis Dieziņš

Pie valdības ēkas durvīm Brīvības bulvārī trešdienas vakarā bija pieķēdējušies astoņi izglītības reformas pretinieki, kurus policijas darbinieki aizturēja. Tāpat aizturēts vēl viens protestētājs, kas pieķēdējušos atbalstījis.

Blakus valdības namam pulcējās jaunieši un vidēja gadagājuma krieviski runājoši cilvēki, kas krievu valodā izkliedza saukļus «fašisti» un «kauns Latvijai», kā arī sauca — «kamēr mēs esam dzīvi, tikmēr krievi pastāvēs».

Policija pie Ministru kabineta (MK) pieķēdētos no važām atsvabināja un, nesot aiz rokām un kājām, ievietoja policijas mikroautobusā. Šīs policijas darbības pavadīja skaļi pūļa sašutuma saucieni, pieprasot aizturētos atbrīvot.

[s:941]

Valsts policijas Preses nodaļā informēja, ka aizturētos nogādāja 21. policijas nodaļā Matīsa ielā. Protestētāji aizturēti par sīko huligānismu.

Aizturēto vidū ir trīs badastreika dalībnieki — Mihails Tjasins, Viktors Dergunovs un Sergejs Petrovs. Tāpat aizturēti Aleksandrs Gamaļejevs, Eduards Gončarovs, Jurijs Vasiļčenko, Sergejs Sarančuks, Vladimirs Žarkovskis, kā arī Rīgas Klasiskās ģimnāzijas audzēknis, nesen 18 gadu sasniegušais Oļegs Parmeņenkovs.

Protestē vairāki simti izglītības reformas pretinieku

[s:942]
Kareivīgās pieķēdēto protestētāju atbalstītājas.

Kā stāstīja pasākuma organizatori, minētie astoņi protestētāji no telts iepretim MK ir pārgājuši pāri Brīvības bulvārim un pie MK izveidojuši dzīvo ķēdi. 

Pie MK ēkas ir pulcējušies vairāki simti cilvēku, kas lielākoties ir protesta akcijas dalībnieki. Protesta akcijas rīkotāji ir pieņēmuši lēmumu protesta akciju turpināt visu nakti.

Pieeja pie MK galvenajām durvīm ir norobežota. Policistu ķēdei apkārt riņķī sapulcējušies protesta akcijas dalībnieki, kas ik pa laikam dzied dziesmas un izsaka piezīmes par policijas rīcību.

Protesta akcijā netiek ievērotas likuma prasības, un protesta akcijas dalībnieki, tērpušies krekliņos ar uzrakstiem «Pret reformu», atrodas tuvāk par 50 metriem un pat pie pašas MK ēkas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp