Latvija nevar «bezgalīgi auklēties ar cilvēkiem, kas aicina uz nekārtībām un paziņo par iespējamiem kautiņiem», piektdien žurnālistiem paziņoja iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons (LPP), komentējot Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvista Aleksandra Kazakova izraidīšanu no Latvijas.

Jēkabsons sacīja, ka beidzot ir pienācis laiks runāt un rīkoties, jo viņa pacietības mērs esot pilns, un viņš tāds neesot vienīgais. Ministrs vairākkārt uzsvēra, ka lēmumu pieņēmis pēc rūpīgas tiesībsargājošo iestāžu sniegtās informācijas analīzes.

Viņš sacīja, ka tiesībsargājošās iestādes ilgi ir bijušas pacietīgas un tolerantas, ka Drošības policija rūpīgi analizējusi informāciju par Kazakova aktivitātēm.

«Par laimi, mums ir izdevies izvairīties no kautiņiem, par kuru iespējamību paziņoja Kazakovs,» sacīja ministrs, piebilstot, ka šajā gadījumā runa nav par brīvu uzskatu paušanu.

Lai novērstu iespējamās provokācijas, policija strādājusi pastiprinātā režīmā un tā strādās arī turpmāk, taču tas neesot normāls stāvoklis, norādīja ministrs.

Jēkabsons neatbildēja ne uz vienu žurnālistu jautājumu un pēc sava paziņojuma uzreiz devās prom no preses brīfinga telpas.

Arī viņa palīgs Krists Leiškalns žurnālistiem neatklāja, kur pašlaik atrodas Kazakovs, vien sakot, ka ar viņu «strādā tiesībsargājošās institūcijas».

Uz preses brīfingu bija ieradies arī politisko organizāciju apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā», kuras paspārnē izveidots štābs, Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs, kurš Jēkabsona paziņojumu nosauca par tukšiem vārdiem, kas ne ar ko nav pierādīti.

«Es kā deputāts šaubos, vai iekšlietu ministra rīcība atbilst viņa ieņemamajam statusam,» paziņoja Buzajevs.

Pēc deputāta domām, Kazakovam šajā situācijā būtu tiesības uz advokātu, kā arī tiesības šādu lēmumu pārsūdzēt tiesā, nevis vienkārši tikt izraidītam bez nekādas motivācijas.

Saskaņā ar imigrācijas likumu Kazakovam, kurš ir iekļauts Latvijas melnajā saraktā, nav tiesību pārsūdzēt lēmumu par izraidīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp