Jaunatnes savienība «Za Rodinu» 27. septembrī plkst.12 pēc Latvijas laika gatavo teatralizētu akciju pie Eiropas Savienības (ES) pārstāvniecības Maskavā, protestējot pret krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju Latvijā.

Kā aģentūrai «Rosbalt» pavēstīja akcijas organizētāji, tajā piedalīsies krievu skolu aizstāvības štāba vadītājs Aleksandrs Kazakovs, kurš nesen tika deportēts no Latvijas, un jaunatnes savienības «Za Rodinu» līderis Oļegs Bondarenko.

Kazakovs apliecināja, ka plānotā akcija pirmdien tiešām notiks. Viņš arī pastāstīja, ka šodien saņemta atļauja akcijas rīkošanai.

Saskaņā ar scenāriju SS formas tērpos pārģērbtie savienības biedri ar diviem vācu aitu suņiem sāks dežūru pie ES pārstāvniecības Kardaševa krastmalā. «Esesieši» turēs rokās plakātu ar uzrakstu «Pārvērtīsim Latviju par Eiropas standartiem atbilstošu koncentrācijas nometni». Visiem, kas to vēlēsies, jaunatnes savienības biedri uzspiedīs uz rokas zīmogu ar uzrakstu «NEPILSONIS. Apstiprināts Latvijas naturalizācijas departamentā». Akcijas beigās «esesieši» tiks «piekauti» ar piepūstiem gumijas stekiem.

Kā pastāstīja Kazakovs, «esesiešu» tēls protesta akcijai izvēlēts, izrādot sttieksmi pret Latvijas rīcību. «Es uzskatu, ka Latvija rīkojas kā «esesieši». Kad valsts kaut daļai sabiedrības liek vardarbīgi būt laimīgai, to nevar nosaukt nekā citādi,» sacīja Kazakovs.

Komentējot plānotā scenārija beigas, kad «esesieši» tiek «piekauti» ar gumijas stekiem, Kazakovs bija lakonisks: «Ļaunums taču ir jāuzvar!».

Aptaujājot izglītības reformas pretinieku pārstāvjus Latvijā, aģentūra LETA noskaidroja, ka no Latvijas neviens piedalīties akcijā Maskavā neplāno.

Kā paskaidroja Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists un Kazakova domubiedrs Jurijs Petropavlovskis (PCTVL), par paredzamo akciju viņam, kā arī viņa partijas biedrei Tatjanai Ždanokai konkrētas informācijas nav un uz Maskavu braukt neviens negrasās, jo «tas būtu smieklīgi». Pēc Petropavlovska domām, daudz efektīvāk un vieglāk cīnīties pret krievvalodīgo diskrimināciju varot Briselē.

Arī Rīgas domes deputāts Genādijs Kotovs (PCTVL) noliedza, ka viņam būtu jebkāda sīkāka informācija par plānoto akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp