Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS) atzinīgi vērtē Nodokļu politikas un muitas savienības komisāra amata kandidātes Ingrīdas Ūdres (ZZS) uzstāšanos Eiroparlamentā vakar un ir pārliecināts par viņas apstiprināšanu amatā, atzina premjera biroja vadītājs Viesturs Silenieks.

Emsis, kurš patlaban atrodas vizītē Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā, Ūdres uzstāšanos neesot redzējis. Par to valdības vadītāju plaši informējuši citi, kuriem bijusi iespēja dzirdēt Ūdres sniegtās atbildes uz eiroparlamentāriešu jautājumiem.

Silenieks sacīja, ka Emsis «diezgan augstu vērtē» iespējas, ka Ūdre tiks apstiprināta komisāra amatā, jo pretējā gadījumā viņš Saeimas priekšsēdētāju nebūtu izvirzījis šim postenim.

Premjers uzskata, ka atbildēs Eiroparlamenta deputātiem Ūdre ir parādījusi savu profesionalitāti, lai arī liela daļa jautājumu esot bijuši personiski.

Jau ziņots, ka ceturtdien Ūdri uzklausīja Eiroparlamenta Ekonomikas un monetārā komiteja un Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteja.

Nodokļu jomā par vienu no galvenajiem uzdevumiem Ūdre uzskata uzņēmuma ienākuma nodokļa bāzu saskaņošanu Eiropas Savienībā (ES), pievienotās vērtības nodokļa sistēmas uzlabojumus, kā arī cīņu pret nodokļu nemaksāšanu. Muitas jomā Ūdre vēlas veicināt labvēlīgu tirdzniecības vidi un drošības palielināšanos Eiropā.

Uzklausīšanas laikā Ūdrei bija jāatbild arī uz citiem ar nodokļiem un muitu nesaistītiem jautājumiem, piemēram, par Zaļo un zemnieku savienības priekšvēlēšanu finansējumu, nominēšanu komisāra amatam, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju maiņu, kā arī par savu straujo karjeras kāpumu deviņdesmito gadu sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp