Rīgas rajona tiesa nav pieņēmusi izskatīšanai «Izdevniecības «Rīgas Viļņi»» valdes priekšsēdētājas Aijas Simsones prasību pret plastikas ķirurgu Jāni Ģīli par nekvalitatīvi veiktu operāciju. To aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Prasības pieteikums atdots atpakaļ Simsonei, jo prasība nav piekritīga šai tiesai. Prasība tiesā jāsniedz pēc atbildētāja dzīvesvietas, un šajā gadījumā Simsonei esot jāvēršas Siguldas pilsētas tiesā.

Sieviete no ķirurga vēlas piedzīt 19 555 eiro (13 747 latus) — tā ir summa, kas tērēta atkārtotai operācijai Francijā.

Simsone iepriekš žurnālistiem norādīja, ka prasība tiesā tiks iesniegta, jo nav izdevies panākt mierizlīgumu ar ķirurgu. Cietusī tiesā nav vērsusies agrāk, jo cerējusi panākt mierizlīgumu, bet, ja «mierizlīgums tiek pavērsts pret pacientu, ir jāiet uz tiesu».

Izdevniecības vadītāja stāstīja, ka Ģīļa kļūda operācijā ir reāli pierādāma. Cietusī no Francijas mediķiem jau pieprasījusi informāciju par šo lietu.

Paciente žurnālistiem norādīja, ka viņa ar mediķi vienojusies par vienu manipulāciju, bet viņš izdarījis ko pilnīgi citu. Cietusī ticējusi, ka komplikācijas pāries, tāpēc nav sūdzējusies tiesā jau agrāk.

Simsone apgalvoja, ka nav draudējusi Ģīlim, un skaidroja, ka viņai materiālā atlīdzība nebija tik svarīga, bet būtiskāk ir, lai ārsts atzīst kļūdu.

Ģīlis vērsies prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone no viņa izspiež naudu, savukārt izdevēja apgalvo, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par neveiksmīgu operāciju.

Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 183. panta 2. daļas par izspiešanu. Simsonei kā drošības līdzeklis piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp