«Google» ziņām tagad ir RSS un Atom barotnes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google

Mediju kompānija «Google» ir pievienojusi RSS un Atom barotnes savai ziņu apkopošanas sistēmai «Google News». RSS (Really Simple Syndication) un Atom ir XML bazēti dokumentu formāti, kas ar vienkārša barotņu lasītāja palīdzību informē lietotāju par jaunākajām ziņām vai citiem ziņojumiem viņa iemīļotākajās tīmekļa lappusēs. Šādi barotņu lasītāji ir iestrādāti daudzās e-pasta programmās un interneta pārlūkos.

«Google News» lietotāji var pierakstīties, lai saņemti jaunākās ziņas ar RSS vai Atom barotnes starpniecību kādā no septiņām tematiskajām «Google News» ziņu kategorijām vai arī no sava īpaši izveidota ziņu filtra jeb «Google News Alert». Ar šīs sistēmas palīdzību lietotājs var atlasīt ziņas kas atbilst kādiem noteiktiem viņu interesējošiem atslēgas vārdiem.

«Google News» ik dienas apkopo saites uz dažādām ziņām no vairākiem tūkstošiem pasaules ziņu resursu. «Google News» 22 dažādās versijās ir pieejams dažādiem lietotājiem visā pasaulē. RSS un Atom Barotnes sākumā būs pieejamas tikai sešu lielāko grupu lietotājiem ASV, Kanādā, Austrālijā, Jaunzēlandē, Lielbritānijā un Indijā. 

«Mēs uzsākam šāda pakalpojumu, jo esam saņēmuši daudzu mūsu lietotāju lūgumus izveidot RSS un Atom barotnes,» teica «Google» Lielbritānijas nodaļas pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu