Novērsīs nepilnības spama ierobežošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā Eiropas Komisijas (EK) izteiktos pārmetumus elektroniskās saziņas jomā attiecībā uz surogātpasta ierobežošanu, Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Informācijas sabiedrības pakalpojumu likumā.

Atbildīgās iestādes jau iepriekš atzina, ka Latvijā neviens normatīvais akts neparedz nevēlamas komunikācijas jeb surogātpasta regulēšanu, kā arī pakalpojumu saņēmēja tiesisko aizsardzību, kā to nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes 2002.gada direktīva par personas datu apstrādi un privātās dzīves aizsardzību elektronisko komunikāciju nozarē.

Lai novērstu šo nepilnību, tika izstrādāti grozījumi Informācijas sabiedrības pakalpojumu likumā. Ar grozījumiem tiek definēts, ka elektroniskais pasts ir pakalpojumu veids, kas nodrošina to, ka elektronisko sakaru tīklam pievienotie datoru lietotāji var nosūtīt un saņemt ziņojumu.

Ar likumu tiks aizliegts sūtīt komerciālu paziņojumu pa elektronisko pastu, slēpjot vai noklusējot sūtītāja identitāti, lietojot nederīgu elektroniskā pasta adresi, uz kuru pakalpojumu saņēmējs varētu sūtīt pieprasījumu pārtraukt komunikāciju.

Būs liegts izmantot arī bez cilvēka līdzdalības automātisko zvanīšanas sistēmu, faksa aparātu vai elektronisko pastu komerciāla paziņojuma sūtīšanai, ja, to lietojot, iespējama individuāla saziņa ar pakalpojumu saņēmēju un ja nav dota pakalpojumu saņēmēja brīva, nepārprotama iepriekšēja piekrišana.

Ja pakalpojuma sniedzēji ar tirdzniecību saistītiem mērķiem iegūs no pakalpojumu saņēmējiem elektroniskā pasta adreses, tās varēs izmantot arī turpmāk tiešai tirdzniecībai, vienlaikus nodrošinot pakalpojumu saņēmējam iespēju bez maksas, iesniedzot iesniegumu vai nosūtot paziņojumu elektroniski, jebkurā laikā no tā atteikties.

Izņēmums būs gadījumi, kad pakalpojumu saņēmējs jau sākotnēji brīdī, kad informācija par šo elektroniskā pasta adresi tiek ievākta, neiebildīs pret tās izmantošanu komercpaziņojuma sūtīšanai.

Tiks noteikts, ka cita saziņa, izmantojot publiski pieejamus elektronisko sakaru pakalpojumus komerciāla paziņojuma sūtīšanai, var notikt, ja ir saņemta pakalpojumu saņēmēja brīva, nepārprotama iepriekšēja piekrišana, izņemot minētos gadījumus.

Jau ziņots, ka valdība atbildes vēstuli EK, kurā sniegta informācija par konstatēto pārkāpumu novēršanu elektroniskās saziņas noteikumos, akceptēja maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu