Sola neuzturēt pretenzijas pret «draugiem.lv» vēstuļu pakalpojuma kontroli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta portāls «miamigo.lv» neuzskata par vajadzīgu tālāk virzīt Konkurences padomē (KP) jautājumu par portāla «draugiem.lv» dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, jo «draugiem.lv» ir atcēlis aizliegumu saviem lietotājiem nosūtīt vēstules, kas satur vārdu «miamigo.lv», aģentūru LETA informēja «miamigo.lv» veidotājs Silvestrs Strautnieks.

Portāla «draugiem.lv» veidotājs Lauris Liberts aģentūrai LETA norādīja, ka «miamigo.lv» izņemšanai no surogātpasta melnā saraksta nav nekāda sakara ar viņu vēršanos Konkurences padomē.

«Katrs aizliegums darbojas noteiktu laiku un pēc tam tiek dzēsts — tā tas notika arī šajā gadījumā,» sacīja Liberts. Uzskatu, ka «draugiem.lv» atļauj vai neļauj sūtīt surogātpastu atkarībā no tā, kādas vēstules valsts iestādēm izsūta konkurenti, viņš vērtēja kā «mazliet par naivu».

KP pagaidām nav saņēmusi iesniegumu par sūdzības atsaukumu, aģentūru LETA informēja padomes Informācijas un ārējo sakaru daļas vecākā referente Dana Sosnovska. Viņa norādīja, ka iesniegums daļā par personu korespondences iespējamiem ierobežojumiem ir Datu inspekcijai.

Kā ziņots, interneta portāls «miamigo.lv» vērsās KP ar lūgumu izvērtēt portāla «draugiem.lv» dominējošo stāvokli, liedzot saviem lietotājiem sūtīt vēstules, kas satur vārdu «miamigo.lv». Iesniegumā KP «miamigo.lv» norādīja, ka «draugiem.lv», uzstādot aizliegumu sūtīt vēstules, kas satur vārdu «miamigo.lv», būtiski kavē un ierobežo konkurenci. «Tā rezultātā tiek ierobežota un kavēta interneta portāla ar līdzīgu saturu attīstība, kā arī tiek kavēta pakalpojumu kvalitātes uzlabošana,» uzsvēra «miamigo.lv» pārstāvis un piebilda, ka vārds «miamigo.lv» nesatur komerciālu informāciju.

Portāls «miamigo.lv» sāka darbu šā gada maija beigās un ir neliels, bet tiešs «draugiem.lv» konkurents. Tajā reģistrēti aptuveni 6000 lietotāju. Interneta portāla «draugiem.lv» lietotāju skaits pārsniedzis 400 tūkstošus.

Portāla «miamigo.lv» darbību nodrošina SIA «Siora».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu