Elviss Preslijs joprojām ir pelnošākā mirusī slavenība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Rokenrola karalis Elviss Preslijs, kurš nomira 1977.gadā, joprojām ir pelnošākais no aizsaulē aizgājušajām šovbiznesa slavenībām.

Pateicoties Preslija īpašuma pārvaldītāju pagājušajā gadā nopelnītajiem 45 miljoniem dolāru (26,1 miljoniem latu) no ierakstu un licenču pārdošanas, mūzikas zvaigzne jau piekto gadu pēc kārtas ierindojies žurnāla «Forbes» ikgadējā saraksta pirmajā vietā.

Otrajā vietā ierindojies multfilmas «Peanuts» radītājs Čārlzs Šulcs, kurš nomira 2000.gadā, bet pagājušā gada laikā viņa mantinieki nopelnīja 35 miljonus dolāru. Savukārt Džons Lenons, kurš iekaroja pasaules slavu grupas «The Beatles» sastāvā un 1980.gadā tika nošauts, nopelnījis 22 miljonus dolāru.

Sarakstā iekļautas arī citas jau gadiem ilgi labi pelnošās slavenības - tai skaitā «Lord of the Rings» («Gredzenu pavēlnieks») autors Dž.R.R.Tolkīns, Holivudas zvaigzne Merilina Monro, dziesmu autors Ērvings Berlins, kā arī mūziķi Bobs Mārlijs un Džordžs Harisons.

Šogad sarakstam pievienojušās tādas mirušas slavenības kā Rejs Čārlzs un Džonijs Kešs.

Kešs, kurš nomira 2003.gadā, gada laikā nopelnījis septiņus miljonus dolāru, bet Čārlzs, kura dzīves gājums tika atspoguļots pagājušā gada filmā «Ray», nopelnīja sešus miljonus dolāru.

Kopumā 13 pelnošākās aizsaules slavenības saviem pēctečiem un īpašuma pārvaldītājiem ienesušas 186 miljonus dolāru.

Ja joprojām būtu spēkā Viljama Šekspīra darbu autortiesības, leģendārā rakstnieka mantinieki būtu nopelnījuši15 miljonus dolāru, aplēsis žurnāls «Forbes».

Februārī izklaides industrijas moguls Roberts Sillermans par 100 miljoniem dolāru iegādājās 85% Elvisa Preslija īpašuma akciju. Tagad viņš pārvalda Preslija mājas «Greislenda» Memfisā, viņam pieder rokenrola leģendas vārds un tēls, kā arī tiesības uz viņa fotogrāfijām un ieņēmumiem no Preslija mūzikas un filmām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu