Uz dzelzceļa izplūst dīzeļdegviela (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā aptuveni 400 metru no Lielvārdes dzelzceļa stacijas Aizkraukles virzienā uz sliedēm norisinājās liela rosība. Ja tiem, kas darbību prožektora gaismā redzēja otrdienas vakarā, varēja šķist, ka noris kādi nelieli remontdarbi, tad pēc daudzu speciālo dienestu mašīnu un Vides pārvaldes auto pamanīšanas nedēļas gaitā un darbu turpināšanas varēja noprast, ka noticis kaut kas lielāks.

Lai noskaidrotu, kas īsti noticis, sazinājāmies ar "Latvijas dzelzceļa" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāju Birutu Saksi, kura pastāstīja, ka pirmdien, 3.decembrī, konstatēta noplūde no cisternas ar naftas produktiem un otrdien notikuma vietā ieradās Ekoloģiskā dienesta pārstāvji, lai veiktu pārbaudes darbus augsnē un ūdenī. Naftas produkta plūšana no cisternas sākumā novērsta, bet tad tā atkal atjaunojusies. "Šīs avārijas seku likvidācija ir mūsu uzdevums, un to mēs arī darām," saka B.Sakse. Sniegt sīkāku informāciju B.Sakse solījās vēlāk.

Sestdienas vakarā uz sliedēm vēl ir divas cisternas, kas atkabinātas no palīdzības vilciena. Vienā no tām ievietota šļūtene, kuras otrs gals atrodas uz zemes. Pēc brīža piebrauc smagā mašīna ar speciālu aprīkojumu. Mašīnas šoferis, kurš savu vārdu atklāt nevēlas, stāsta, ka viņš strādā Vides konsultatīvā biroja servisā. Strādniekiem neviens neko nestāstot. Viņš pašlaik grāvja netīro ūdeni sūknē atpakaļ cisternā. Vēlāk to paredzēts utilizēt. Pirmdien "Latvijas dzelzceļa" speciāliste Biruta Sakse paskaidro, ka vilcienam, kas pieder kādam Krievijas uzņēmumam, noplūdusi dīzeļdegviela.

"Latvijas dzelzceļa" Vides kvalitātes vadītājs Māris Poikāns ziņo, ka avārijas situācija novērsta un uztraukumam nav pamata. Vēl gan turpinās uzmanīšanas darbi – tiek vākti tuvākās apkārtnes ūdens un augsnes paraugi. No Lielvārdes dzelzceļam tuvumā esošā strautiņa – Gaujiņas - Daugavas līcītī tekot tikai tīrs ūdens. Tātad uztraukumam par dzeramo ūdeni, kas varētu garšot pēc degvielas, pamata nav, tomēr strādnieki stāsta, ka bonas pie Daugavas jau saliktas.

Kas šo problēmu izraisījis un cik liels daudzums dīzeļdegvielas izplūdis, speciālisti paskaidrot atsakās, jo pagaidām vēl rit izmeklēšana un viss jāprecizē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu