Masāža ar karstiem akmeņiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinām lasītājus iepazīstināt ar ķermeņa masāžām. Iepriekš jau varējāt lasīt par [s:10060], [s:10061] un [s:10062].

Karsto akmeņu masāža ir sens Austrumu ārstniecības veids. Pašlaik tā ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajām skaistuma un veselības procedūrām. Tā paredzēta relaksācijai, enerģijas plūsmas izlīdzināšanai, kā arī dažādu slimību ārstēšanai. Karsto akmeņu masāža ne tikai mazina slimības simptomus, bet arī novērš to cēloni. Akmeņi iedarbojas uz organismu ar savu elektromagnētisko starojumu ne tikai uz konkrēto ādas laukumu, bet arī caur nervu sistēmu raida impulsu uz citām ķermeņa zonām. Pateicoties audu siltumvadītspējai, akmeņu siltums nonāk arī līdz muskuļiem un locītavām.

«Veselības centra 4» skaistuma klīnikas «4. dimensija» ārste masiere Laila Vaivode stāsta, ka cilvēkiem patīkot, ka šajā masāžā neizmanto daudz eļļas kā citās procedūrās un pēc tam rodoties enerģijas pieplūdums, nevis miegainība. Karsto akmeņu masāžu esot ļoti iecienījuši vīrieši.

Šo masāžu nedrīkst izdarīt akūtu ādas un citu slimību, audzēju un sirds slimību gadījumā. Uzmanīgi – ar vieglākām kustībām un vēsākiem akmeņiem – to veic cukura diabēta slimniekiem.

L. Vaivode uzsver, ka organismu ļoti grauj stress, un masāža ar akmeņiem to noņem. Stipru muguras sāpju gadījumā pirms masāžas jāizdara rentgena izmeklējums.

Kā tas notiek

Masāžai izmanto minerāliezi bazaltu, kas veidojies vulkānu izvirdumos. To uzsilda līdz pat +53 oC temperatūrai, ņemot vērā klienta individuālo temperatūras sajūtu. Blondiem un rudiem cilvēkiem parasti lieto vēsākus akmeņus, jo viņu āda ir jutīgāka. Bazalts rada ādai patīkamu pieskārienu.

Masāžā lieto dažāda izmēra neapstrādātus akmeņus, tos mainot un piemērojot dažādām ķermeņa daļām – mugurai, kaklam, sejai, rokām, kājām, pirkstiem. Ar lielākajiem akmeņiem masē muguru un kājas, ar mazākajiem – pirkstus, kaklu, seju.

Karsto akmeņu masāža sastāv ne tikai no masāžas ar akmeņiem, bet arī rokām un frotē audumu. Katram cilvēkam procedūra tiek veikta mazliet citādi. To var izpildīt dažādās tehnikās, taču visbiežāk izmanto klasisko relaksējošo masāžu. Šī masāža ne tikai atbrīvo no stresa, bet uzlabo arī vielmaiņu, asins un limfas cirkulāciju, labvēlīgi iedarbojas uz sirds un asinsvadu, hormonālo un gremošanas sistēmu. Tā atbrīvo saspringtu muskulatūru un mazina krampjus, palīdz garīgas un fiziskas pārslodzes, bezmiega, spondilozes, skoliozes gadījumā un samazina arī celulītu. Procedūra ieteicama hiperaktīviem vai ar neirozi sirgstošiem bērniem.

Masāža notiek maigā apgaismojumā, un tās laikā fonā skan nomierinoša mūzika. Ja vien to nekas netraucē, procedūra rada garīgo un fizisko līdzsvaru, tāpēc, lai sasniegtu vēlamo rezultātu, masāžas laikā vēlams izslēgt mobilo telefonu.

Procedūra ilgst 1,5 – 2 stundas un maksā 25 – 40 latus. Jo ilgāk tā norit, jo tai ir dziļāka iedarbība, tāpēc vēlams veikt vispārējo ķermeņa un galvas masāžu, kas ilgst aptuveni divas stundas. Kaut arī masāžas laikā cilvēki bieži vien aizmieg, zemapziņa visu kontrolē un atceras. Pēdējā procedūras pusstundā klients parasti atpūšas, klausās mūziku un dzer zāļu tēju.

Masāžas laikā atdzisušos akmeņus nomaina pret karstiem. Pēc katras procedūras akmeņus apstrādā ar dezinficējošu šķīdumu un pusstundu tur aukstā tekošā ūdenī, lai tie enerģētiski attīrītos un atjaunotos. Katras nedēļas beigās tos samērc Nāves jūras sālī, bet pēc brīvdienām mazgā un skalo.

Masāža dod labāku efektu, ja to veic 10 –15 reižu kursa veidā, taču, tā kā procedūra ir diezgan dārga, katrs to skaitu izvēlas pēc savām iespējām.

Gan auksti, gan karsti akmeņi

Var veikt arī kombinētu masāžu gan ar karstiem, gan aukstiem jūras akmeņiem. Akmeņi tiek atvēsināti ledusskapī līdz + 4...+6 oC. Masāža ar aukstiem akmeņiem rada tonizējošu efektu, to lieto asins atplūdes veicināšanai no noteiktām ķermeņa zonām. Procedūras ietekmē sašaurinās asinsvadi, palēninās asinscirkulācija, samazinās ādas kairinājums un iekaisums. Masāža ar aukstajiem akmeņiem ieteicama pēc vaksācijas un saules peldēm.

Ārstē pusdārgakmeņi

«Cilvēks enerģiju saņem gan no Zemes, gan kosmosa, taču, piekopjot aplamu dzīvesveidu, organismā tiek izjaukta normāla enerģijas cirkulācija. Masāža ar akmeņiem līdzsvaro enerģijas plūsmu,» teic L. Vaivode.

Masāžas laikā, masējot seju vai pēdas, uz septiņiem galvenajiem enerģētiskajiem centriem jeb čakrām uzliek krāsainus pusdārgakmeņus, kas ar savu elektromagnētisko starojumu pārdala enerģiju – no vietām, kur enerģijas ir par daudz, aizvirza uz vietām, kur tās ir par maz. Izmantojot katrai čakrai atbilstošas krāsas akmeņus, iespējams ārstēt orgānus, kas atrodas čakras zonā.

Pamata enerģētiskajam centram uzliek sarkanas vai melnas krāsas akmeni, kas stimulē enerģētisko cirkulāciju kājās un mazajā iegurnī, kā arī stiprina kaulu sistēmu. Sakrālajam centram, kas atrodas muguras lejasdaļā, ir piemērots oranžas krāsas akmens, kas atbrīvo seksuālo enerģiju, uzlabo imūnsistēmas darbību un iegurņa orgānu darbību. Saules pinuma rajonā uzliek dzeltenas krāsas akmeni – tīģeraci vai dzintaru –, kas veicina prāta skaidrību un pozitīvi ietekmē orgānu darbību šajā rajonā. Sirds enerģētiskajam centram ir piemērots zaļas krāsas akmens, kas dziedina plaušas un sirdi. Kakla enerģētiskajam centram domāts gaišzilas krāsas akmens, kas uzlabo vielmaiņu un pozitīvi ietekmē orgānu darbību kakla rajonā. Uz pieres uzliek violetas krāsas akmeni, kas līdzsvaro cilvēka fizisko un garīgo pasauli. Uz galvas liek gaišu akmeni, kas pozitīvi ietekmē smadzeņu darbību un mazina sāpes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu