<i>Šokolādīgs</i> iedegums — bez sauļošanās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: solar.no

Pirms gadiem divsimt cilvēka ādas bālums tika uzskatīts par dižciltības pazīmi un tas simbolizēja izsmalcinātu skaistumu. Tagad šis uzskats ir krasi mainījies: jo brūnāks ķermenis, jo tas izskatās pievilcīgāks, stilīgāks un mūsdienīgāks.

Lai arī lielākā daļa ārstu vienā balsī sauc, ka sauļoties solārijā ir kaitīgi veselībai, jau ilgāku laiku modē ir saulē iededzis ķermenis, un mēs labprāt ļaujamies karstajiem saules stariem vasarā, bet gada tumšajos mēnešos meklējam sauli solāriju lampās un dienvidu kūrortos. Ir pat cilvēki, kuriem iedegums kļuvis par pašmērķi un kuri solāriju apmeklē pārlieku bieži. Psihologi šo slimīgo tieksmi jau nosaukuši par tanoreksiju (no angļu vārda tan — iedegums). Nerimstoši ir arī strīdi par solāriju pārlieko kaitīgumu (izraisa grumbu veidošanos un palielina risku saslimt ar ādas vēzi) vai to ārkārtīgo noderīgumu (aizkavē sirds un asinsvadu slimību, dermatoloģisko un elpošanas orgānu slimību rašanos, sniedz dzīvesprieku; pasargā no depresijas, mazina stresu). Nav arī vienota viedokļa par to, kas ir kaitīgāks — dabiskās saules stari vai solārija starojums. Daudziem saules vannas vispār nav ieteicamas, tāpēc brūnuma iegūšanai tiek meklēti arvien jauni veidi un atrasti arvien jauni risinājumi, kas nenodara ļaunumu veselībai.

Lāzera sistēma paštonējošā iedeguma veidošanai

Izmēģināšanas vērta alternatīva solārijiem ir lāzera izsmidzināšanas sistēma «Australian Gold® Laser SprayTans™», kas ir šobrīd pasaulē vienīgā lāzervadības paštonējošā sistēma. Šo sauļošanās metodi šodien izmanto Holivudas un TV šovu zvaigznes, jo ar šokolādes krāsas iedegumu iespējams noklāt visu ķermeni vienmērīgi, tā nerada apdegumus un neveicina ādas ātrāku novecošanos.

Iedegumu veido DHA (dihydroxyacetone) — viela, kas kosmētikā un pārtikā izmantota jau vairāk nekā 25 gadus un, reaģējot ar ādu, veido bronzas krāsas iedegumu. Tā veidota uz alvejas bāzes, ātri iesūcas ādā (9–120 sekunžu laikā) un nodrošina vienmērīgu, dabiski tumšu iedeguma toni. Losjons nenotek, neveido svītras un nav lipīgs. Turklāt tas satur vitamīnus un vairāk nekā 70% organisko sastāvdaļu, tāpēc tas ātri nožūst un mitrina ādu.

Iedegumu ar «Australian Gold® Laser SprayTans™» var iegūt 10 minūšu laikā, bet galarezultāts līdzinās piecām solārija apmeklējuma reizēm un saglabājas vidēji septiņas dienas — tas gan atkarīgs no konkrētā ādas tipa.

«Air Art» momentānais iedegums

Otrs jaunums, kas palīdz sasniegt satriecošu bronzas krāsas iedeguma efektu bez negatīvas ietekmes uz veselību, ir momentānais iedegums ar izsmidzināšanas palīdzību «AirBrush». Arī šo metodi jau ilgāku laiku izmanto pasaules mēroga zvaigznes — lai baudītu iedegumu visu gadu.

Procedūra, kas ilgst vidēji 5–10 minūtes, ir vienkārša: ar īpaši izstrādātu pistolīti ķermenis tiek pārklāts ar speciālu losjonu, kas rada vienmērīgu un dabisku iedegumu. Kosmētiskais līdzeklis ir dabisks produkts — dabisks bronzas pigments, kas tiek iegūts no ekoloģiski tīru cukurniedru ekstrakta. To izstrādājuši labākie ASV speciālisti, tas ir dermatoloģiski testēts un atbilst visām mūsdienu kosmētiskās industrijas prasībām un standartiem. Tas ir hipoalerģisks, un tā sastāvā neietilpst alkohols, kas žāvē ādu, aromātiskās piedevas un ēteriskās eļļas. Tāpēc tas pieejams arī tiem cilvēkiem, kuri, piemēram, veselības dēļ nevar atļauties sauļoties dabiskajā saulē vai solārijā.

Ar losjonu var noklāt tikai seju un dekoltē zonu vai tikai kājas. Arī iedeguma intensitāti katrs var izvēlēties individuāli. Efekts ir momentāns, un tas attīstās vēl 5–8 stundas, tāpēc šajā laikā nav ieteicamas ūdens procedūras un aktīva vingrošana. Atkarībā no ādas tipa iedegums saglabājas 7–10 dienas, pēc tam tas vienmērīgi kļūst gaišāks.

Der zināt

  • Dienu pirms procedūras ieteicams veikt ādas pīlingu.
  • Procedūras dienā ieteicams vilkt tumšas drēbes, jo uz ķermeņa matainajām daļām var palikt mikroskopiski krāsas pilieni. Tiesa gan, momentānais iedegums ir viegli izmazgājams no audumiem un neatstāj traipus.
  • Nav ieteicams grūtniecēm pirmajos trijos grūtniecības mēnešos, jo procedūras dēļ tiek izmainīts melanīna līmenis.
  • Pirms procedūras cilvēkiem ar ādas slimībām vēlams konsultēties ar savu ārstu.

Sauļošanās kosmētika efektīgākam iedegumam

Arī solāriju kosmētikas ražotāji lieliem soļiem iet līdzi šodienas prasībām un ir sagādājuši veselu palīglīdzekļu arsenālu, bez kuriem pastāv nopietni draudi iegūt dažādu pakāpju apdegumus. Mūsdienu sauļošanās kosmētika (želejas, pieniņi un eļļas katram ādas tipam — gan pirms, gan pēc sauļošanās) ne vien maksimāli saudzē un kopj ādu, bet arī garantē zeltainu iedegumu un padara to noturīgāku.

  • «Gold & Bronze™» nodrošina tūlītēju iedeguma toni, aizkavē ādas novecošanu un padara ādu tvirtāku.
  • «Love Monkey™» satur iekapsulētu C vitamīnu un kaņepju ekstraktu, kas lieliski mitrina ādu.
  • «Crystal™» — vistumšākā iedeguma krēms ar 5 paštonējošām vielām un 21 ādu barojošu sastāvdaļu.
  • «Booliscious™» — krēms ar trīskāršām paštonējošām vielām, kas dod tūlītēju tumša iedeguma toni.
  • «Guilt Trip™» — krēms ar atvēsinošu čili efektu, kas veicina tumša iedeguma veidošanos.
  • «Pure Romance™» aizkavē novecošanu un palīdz novājēt — āda izskatās jaunāka.
  • «Jaded™» — krēms ar divkāršām paštonējošām vielām un atvēsinošu ekstraktu.
  • «Dream On!™» — krēms ar aromterapijas «labsajūtas molekulām». Ļaujies sapnim!
  • «Denim and Diamonds™» — krēms ar «Cellutox™» kompleksu — botulīna injekciju alternatīvu.
  • «Perfectly Dark™» maigi atvēsina — atsvaidzinošs mentola skūpsts sauļošanās laikā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu