Noklausies Sonjas Bišopas un <i>Amber</i> «Eirovīzijas» dziesmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Zviedru dziedātāja Sonja Bišopa un Amber šā gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālajā atlasē startē ar Tomasa Kleina un Vidara Borstada sarakstīto dziesmu «Later». [s:11610]

Tomasa Kleina augstākā virsotne šajā konkursā, protams, ir kopā ar Ivo Fominu izcīnītā uzvara «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālajā atlasē 2004. gadā un piedalīšanās «Eirovīzijas» dziesmu konkursā Turcijā, taču tur, kā zināms, duets netika cauri priekšsacīkstēm. Tomēr tas pašmāju «Eirodziesmas» veterānam Tomasam Kleinam, kam muzicēšana un dziedāšana, kā viņš pats atzīst, ir asinīs kopš bērnības, augot tradicionālā čigānu ģimenē, cīņassparu nav mazinājis, un šogad pusfināla divdesmitniekā ir iekļuvušas divas viņa dziesmas.

Somijā dzimusī zviedru dziedātāja Sonja Bišopa, popmūzikas, kantri, džeza un gospeļu izpildītāja, kas 2004. gadā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālajā atlasē Somijā ieguva septīto vietu, Latvijas klausītājiem kļuva plašāk zināma pērnajā vasarā, kad mūsu radiostacijās nonāca viņas singls «Y'love Who Y'love» — Raimonda Paula slavenās dziesmas «Viss nāk un aiziet tālumā» versija angļu valodā. Gada nogalē Sonja Bišopa piedalījās Latvijas Televīzijas šovā «Paulvīzija 2005», bet pavisam drīz klajā nāks albums «Sonja Bishop Sings Raimonds Pauls», ko plānots izdot arī Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un, protams, Skandināvijas valstīs.

Savukārt Amber pirmos nopietnos vārdus ar mūziku pārmijusi 2000. gadā, kad tika izveidota grupa «Rimmel Roses», kuras darbība beidzās, tā arī... nesākusies. Tomēr, par spīti visiem šķēršļiem, dziedātāja tad iepazinās ar dažādiem mūziķiem, ar kuriem vēlāk izvērsa veiksmīgu muzikālu sadarbību: 2001. gadā laba sadarbība notika ar Niku Matvejevu, strādājot pie Rīgas 800. jubilejai veltītā albuma «Rīga dimd», bet gada otrā pusē — ar Jāni Stībeli, sākot fona vokālistes darbu viņu pavadošo mūziķu sastāvā. Amber kā lielisku fona vokālisti atzinušas daudzas slavenības: Marija Naumova, Larisa Mondrusa, Aleksandra, Raimonds Pauls.

Patstāvīgu solodarbību Amber sāka 2003. gadā grupā «The Spirit Shadows», un «Eirovīzijas» «saldo garšu» viņa iepazina jau pērn, nacionālās atlases finālā piedaloties ar Jāņa Stībeļa dziesmu «Fly Away With You». Pašlaik Amber ir aizņemta dažādos muzikālos sastāvos, tomēr visciešākā sadarbība ir ar mūziķi Denisu Paškēviču.

Noklausies dziesmu «Later»,

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu