Latvijas lielākā alusdarītava «Aldaris» sekmīgi izturējusi kvalitātes pārbaudes un daudzkārtīgus produkcijas testus un saņēmusi oficiālu licenci «Carlsberg» alus darīšanai. Par to portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.
Lai saņemtu šo licenci, vismaz divas reizes tiek auditētas uzņēmuma iekārtas, tehnoloģijas, laboratoriskās pārbaudes metodes. Tika veikti seši alus vārījumi, paraugus no katra nosūtot kvalitātes parbaudei «Carlsberg» licenču nodaļas laboratorijā Dānijā. Tur tos pārbauda gan laboratorijā, gan arī specialās degustācijās — izvērtējot garšu, smaržu un citus parametrus. «Aldarī» gatavotais alus ieguva ļoti augstu novērtējumu, taču arī turpmāk kvalitātei būs dubultkontrole — uz vietas «Aldarī» un Dānijā.
1847. gadā dibinātais «Carlsberg» ir piektais lielākais alus ražotājs pasaulē. «Carlsberg» alus ir īpašs vairāku iemeslu dēļ. Tā unikalitāti nosaka speciāli selekcionēti raugi ar ļoti mazu izmēru, kas piešķir alum savu aromātu. Otrkārt, speciāli pēc «Carlsberg» pasūtījuma tika radīta apiņu eļļa, kurā sabalansētas vairākas apiņu šķirnes, nodrošinot produktam nemainīgas, stabilas īpašības. Stingras prasības tiek izvirzītas arī ūdenim un iesalam. «Carlsberg» ir tā sauktais pilniesala alus.
Lai izpildītu «Carlsberg» prasības, «Aldaris» iekārtās investēja vēl 110 000 latu.
«Aldaris» brūvēs «Carlsberg» alu Latvijas un Igaunijas tirgum. Plānots, ka 2006.gada apjomi varētu būt ap 5 miljoni litru.
Plānots, ka kopējais «Aldara» alus ražošanas apjoms ar «Carlsberg» alus darīšanas sākšanu palielināsies par 10%.
Pagājušajā gadā «Carlsberg» bija populārākais no starptautiskajiem alus zīmoliem Latvijā (tirgus daļa 1.8 %).