Policija lūdz atsaukties aculieciniekus Carnikavā notikušajām zvērībām pret kaķēniem (155)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija lūdz atsaukties cilvēkus, kas bijuši liecinieki Carnikavā notikušajai nežēlībai pret kaķiem, kad sunim mutē tika mesti mazi kaķēni.

Valsts policijas Reģionālās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektorā TVNET informēja, ka cilvēki, kas notikuma vietā bijuši un notikušo redzējuši, aicināti zvanīt uz Saulkrastu policijas iecirkni pa tālruņiem 67950350 vai 67952202.

TVNET jau ziņoja, ka par notikušajām zvērībām ieinteresējies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Pēc žurnālista Lato Lapsas iniciatīvas Valdis Zalters lūdzis Ģenerālprokuratūras un Iekšlietu ministrijas Informācijas centra informāciju par sākto kriminālprocesu saistībā ar nežēlīgo izturēšanos pret kaķēniem Carnikavā.

Nesen plašsaziņas līdzekļos izskanēja informācija par nežēlīgo attieksmi pret kaķēniem Carnikavā, Zvejnieksvētku laikā, kad divi jauni cilvēki nolēma likvidēt klaiņojošus kaķēnus ar suņa palīdzību. Pēc reģionālajā laikrakstā “Rīgas apriņķa avīze” publicētās informācijas, viens no vīriešiem turējis suni, bet otrs kaķēnu sviedis sunim rīklē. Tā kā kaķēns pēc tam vēl bija dzīvs, tad centies to nobeigt, ar kāju minot uz galvas. Šis gadījums izraisīja plašu rezonansi plašsaziņas līdzekļos un televīzijā, tomēr vai pēc protokola sastādīšanas krimināllieta tika sākta vai ne, vēl nebija tapis zināms.

Pēc neskaitāmu iesniegumu rakstīšanas vairākām institūcijām žurnālists Lato Lapsa nule saņēmis atbildi no Valsts prezidenta kancelejas, kurā teikts, ka saistībā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušām ziņām par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem Valsts prezidents ir pieprasījis no Ģenerālprokuratūras un iekšlietu ministrijas Informācijas centra informāciju par Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106. panta un krimināllikuma 230.panta piemērošanas praksi, kā arī uz to pamata sāktajiem administratīvajiem procesiem un kriminālprocesiem. Vienlaikus prezidents arī lūdzis sniegt viedokli par panta ietvertās sankcijas samērīgumu ar noziedzīga nodarījuma sastāvu un Administratīvā kodeksa 106. pantā noteiktā soda atbilstību administratīvā pārkāpuma smagumam.

Kā jau ziņots, pats suņa īpašnieks savu rīcību neatzina un vainu noliedza. TV3 raidījumam "Bez tabu" viņš skaidroja, ka incidentā iesaistīts netieši. Kaķēnu suņa virzienā metis iereibis jaunietis, un viņš suni centies pieturēt, lai novērstu, ka tas kādam uzbrūk. Vīrietis ir sašutis, ka viņa vārds netieši izskanējis masu medijos, liekot viņam internetā krist cilvēku nežēlastībā. Arī ziņas, ka viņš pēc notikušā teicis, ka šis ir pareizais veids, kā audzināt suni, esot klaji meli.

Pēc žurnālista Lato lapsas rīcības un Valsts prezidenta kancelejā sniegtās atbildes domājams, ka šis nežēlīgais notikums nenoklusīs un vainīgais tiks saukts pie atbildības.

Komentāri (155)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu