Šlesers: ceru, ka melnā kampaņa nekļūs par priekšvēlēšanu kampaņas prioritāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) nolēmis informēt Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP) par iespējamo drošības iestāžu iesaistīšanos priekšvēlēšanu kampaņā.

Kā šodien intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» teica Šlesers, viņaprāt, drošības dienesti, nopludinot informāciju par Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietu, iesaistās priekšvēlēšanu kampaņā. «Ceru, ka melnā kampaņa nekļūs par priekšvēlēšanu kampaņas prioritāti,» teica ministrs.

Lai gan Šlesers uzskata, ka būtu jānoskaidro, kuri dienesti nopludina informāciju, pirms sākusies tiesa, viņš neplāno vērsties tiesībsargājošās iestādēs.

Kā ziņots, pirms Jūrmalas Domes priekšsēdētāja vēlēšanām Šlesers (LPP) iesaistījies sarunās, lai pārliecinātu kādu no apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) pārstāvjiem — Juri Griķi vai Aigaru Tampi — balsot par Juri Hlevicki (LPP). To 12. marta Latvijas Televīzijas raidījumā «De facto» atzina politiķis. Savukārt ar kukuļošanu šajā lietā Šlesers nevēlējās sevi saistīt.

Šlesers televīzijai atzina, ka Latvijas Pirmajai partijai (LPP) bijusi interese iegūt Jūrmalas Domes mēra amatu, tāpēc viņš sazinājās ar TB/LNNK vadību un Jāni Straumi, kas bijis atvaļinājumā un norādījis, ka par koalīcijas veidošanu Jūrmalā ir atbildīgs Eižens Cepurnieks un viņa draugs Germans Milušs.

Satiksmes ministrs norādīja, ka pašvaldību vēlēšanās atšķirībā no «lielajām» vēlēšanām aktīvi piedalās arī partijām pietuvināti cilvēki — uzņēmēji. Pēc Šlesera ieskatiem, šāda sadarbība ar uzņēmējiem nav iemesls, lai izvērtētu savu atrašanos satiksmes ministra amatā. Viņš norādīja, ka pēc katrām vēlēšanām notiek sarunas par amatiem, jo viena partija grib ieņemt vienus, bet cita partija — citus amatus. Arī pēc rudenī gaidāmajām vēlēšanām, kad būs jāveido jaunā valdība, viens no būtiskākajiem amatiem, par ko notiks politiskais tirgus, būs Valsts prezidenta amats. Vienojoties par premjera amatu, būs arī jāvienojas, kurš būs nākamais prezidents, norādīja Šlesers.

Satiksmes ministrs sacīja, ka kukuļošanas lietā patiesība būtu jānoskaidro tiesai, un pauda gatavību tiesībsargājošām iestādēm atbildēt uz visiem jautājumiem. Viņš pauda cerību, ka tiesa noskaidros, kāda bija partijas «Jaunais laiks» (JL) loma šajās sarunās, un norādīja, ka neesot zinājis, ka JL un Milušam ir atsevišķas sarunas.

Šlesers pauda pārliecību, ka šis tiesas process tiks izmantots priekšvēlēšanu kampaņā un šī kampaņa būs vismelnākā, kāda līdz šim Latvijā bijusi. Satiksmes ministrs uzsvēra, ka dienā, kad bija jāpieņem lēmums par Jūrmalas mēru, viņš nav ticies ar Milušu un uzņēmēji esot rīkojušies uz savu roku.

Kā ziņots, Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā kriminālvajāšana sākta pret četrām personām: partijas «Jaunais centrs» deputāta kandidātiem Leonīdu Lasmani un Gvido Hariju Volburgu, bijušo «BMW» automašīnu tirgotāju Germanu Milušu un bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki (LPP). Viņiem uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323. panta 2. daļas par kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šīs personas izteikušas piedāvājumu Jūrmalas pilsētas Domes deputātam Ilmāram Ančānam par attiecīgu samaksu mēra vēlēšanās nobalsot par Hlevicki. Krimināllikumā maksimālais sods par šādu noziegumu ir brīvības atņemšana uz 12 gadiem ar mantas konfiskāciju.

Visi Rīgas apgabaltiesas tiesneši atteikušies iztiesāt šo lietu, tāpēc tā nosūtīta Zemgales apgabaltiesai. Zemgales apgabaltiesā lietas izspriešana ir uzticēta tiesnesei Veltai Silamiķelei.

Lai atspoguļotu pirms mēra vēlēšanām Jūrmalas Domē notiekošo, «De facto» šovakar demonstrēja virkni telefonsarunu, attēlojot lietā iesaistīto — Miluša, Volbruga, Lasmaņa, Ančāna, arī Andra Šķēles un Aināra Šlesera — sarunas. Balsis bija ierunājuši televīzijas pārstāvji, bet īsto sarunu atšifrējums tika atspoguļots titros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu