Pēc «De facto» sižeta Nacionālās drošības komisijas šefs tiksies ar SAB vadību

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās drošības komisijas vadītājs Indulis Emsis (ZZS) tuvākajā laikā tiksies ar Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāju Jāni Kažociņu, ar ko plāno spriest par politiķu telefonsarunu iespējamo noklausīšanos un šo materiālu uzglabāšanu.

Emsis aģentūrai BNS norādīja, ka komisija jau laikus brīdinājusi drošības dienestus, ka šādi notikumi (svētdien Latvijas Televīzijas raidījuma «De facto» demonstrētais sižets) būs un speciālajiem dienestiem vajadzētu radīt īpašu barjeru, lai tie netiktu iesaistīti priekšvēlēšanu cīņās. Emsis arī norādīja, ka jau iepriekš runāts par politiķu telefonsarunu noklausīšanos un drošības struktūru vadītāji apgalvojuši, ka viss esot kārtībā. «Tad jājautā, kāpēc realitāte atšķiras no drošības iestāžu teiktā,» pauda Emsis.

Viņš atzina, ka svētdien demonstrētais sižets pierāda, ka telefonsarunu ieraksti tiek izmantoti politiskiem mērķiem. «Mums visu laiku teica, ka tas ir droši, ka tā ir aizsargāta informācija un tā nevar nonākt pie trešajām personām. Tagad iznāk pavisam citādi,» teica Emsis.

«De facto» svētdien publiskoja Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā apsūdzētā Germana Miluša telefonsarunu atšifrējumus. No tiem noprotams, ka par «balsu pirkšanu» Latvijas Pirmās partijas kandidāta Jura Hlevicka ievēlēšanai informēti gan Ainārs Šlesers, gan Andris Šķēle. Raidījums ziņoja, ka šajā lietā zvanīts arī «tēvzemiešu» līderim Jānim Straumem.

Krimināllietu daļā pret Šleseru un Šķēli pierādījumu trūkumu dēļ gan izbeidza.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu