«Baronam» uzvara dramatiskā cīņā pār «TU/Rock»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē svētdien uzvaru dramatiskā cīņā izcīnīja Latvijas vicečempioni «Barons»/LU, kas ar 81:80 (23:19, 28:15, 15:23, 15:23) pārspēja igauņu klubu «TU/Rock».

«Barons»/LU labā 18 punktus guva Ģiedrs Gusts, 14 - Stīvs Ričs, bet 12 - Mihails Aņisimovs. «TU/Rock» labā pa 24 punktiem guva Vallo Allings un Džejs Sī Nešs.

Latvijas vicečempioniem tā bija 22.uzvara 31 spēlē, bet «TU/Rock» piedzīvoja 20.zaudējumu.

Viesu galvenais treneris Pāvo Rusaks pēc mača atzina, ka «spēle bijusi aizraujoša». «Spraiga spēle. Abas komandas vēlējās uzvarēt, tika aizvadīts laba līmeņa mačs.»

Neskatoties uz zaudējumu, «komandas uzdevums paliek cīnīties par labāko 11.-nieku», norādīja Rusaks.

Savukārt Jānis Zeltiņš, kurš līdz sezonas beigām pildīs Latvijas vicečempionu galvenā trenera pienākumus, pēc spēles norādīja uz savu basketbolistu nepietiekamo cīņu zem groziem. «Pārmetumi var būt arī man pašam par to, ka pārāk maz uzticējos [dažiem] spēlētājiem. Tomēr priecājos, ka izcīnījām uzvaru, un domāju, ka bijām pelnījuši uzvarēt.»

Kā zināms, šonedēļ «Barons»/LU komandu atstāja spēlējošais treneris Ainars Bagatskis, kurš piekrita Lietuvas un SEB BBL čempionu Kauņas «Žalgiris» piedāvājumam kļūt par šīs vienības galveno treneri. Bagatskim līgums ar «Barons»/LU bija noslēgts uz divām sezonām.

Sporta kluba «Barons» prezidents Ivo Zonne norāda, ka šajā strīdīgajā jautājumā vēl punkts nav pielikts. Klubs pagaidām ievācot informāciju, ko šādos strīdus jautājumos darīt. SEB BBL vēsturē tādi gadījumi nav bijuši, tāpēc Latvijas vicečempioni plāno vērsties Starptautiskajā Basketbola federācijā (FIBA) un Eiropas basketbola līgu savienībā (ULEB).

«Kad būs informācija, tad arī domāsim, kādus soļus spert. Nesaprotu, kā cilvēks var slēgt vēl vienu līgumu, nelaužot iepriekšējo.»

Runājot par nākamo sezonu, Zonne atklāja, ka «Barons»/LU mājas spēles plāno aizvadīt jaunuzceltajā «Arēnā Rīgā». «Komandu var izveidot ne sliktāku kā Ventspilī», uzskata Zonne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu