«Dinaburg» vēl oficiāli nav Intertoto kausa izcīņas dalībniece

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dinaburg

Daugavpils komanda «Dinaburg» vēl oficiāli nav UEFA Intertoto kausa izcīņas dalībniece, jo nav saņemta licence startam UEFA rīkotajos turnīros, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Līdz 31.martam vēl neviens Latvijas klubs neesot iesniedzis visus dokumentus, kas nepieciešami, lai kopā ar ekspertu pārbaudēm dotu iespēju izlemt par klubiem, kuriem līdz 31.maijam ir jāsaņem licence, lai varētu piedalīties UEFA klubu sacensībās - Čempionu līgā, UEFA kausā un Intertoto kausā.

Kā norāda LFF, federācijām līdz 5.jūnijam jāpaziņo UEFA Intertoto kausa dalībnieki un tiem jābūt ar licencēm. UEFA izziņos galīgo turnīra spēļu grafiku 6.jūnijā.

No Latvijas uz vietu Intertoto kausa izcīņā «reāli pretendē arī pāris citu klubu, jo federācijai ir tiesības deleģēt jebkuru no četriem klubiem, kas ierindojās aiz pirmā trijnieka».

«Salīdzinājumā ar sāncenšiem «Dinaburg» kūtri pilda saistības un var zaudēt savu tradicionālo Intertoto vietu,» norāda LFF.

Kā zināms, šogad UEFA kausā startēs «Skonto» un «Ventspils», bet UEFA Čempionu līgā spēlēs «Liepājas metalurgs». Vietu Intertoto kausa izcīņā LFF ierasti piešķir virslīgas ceturtajam spēcīgākajam klubam, par ko pēdējos astoņos gados vienmēr kļuvis «Dinaburg».

Intertoto kausa izcīņā Latvijas kluba pretiniece pirmajā kārtā būs Farēru salu vienība «HB Torshavn».

Ja Latvijas komanda pārvarēs pirmo kārtu, nākamajā kārtā nāksies mēroties spēkiem ar Skotijas klubu, bet trešās kārtas iespējamie pretinieki būs no Dānijas, Lietuvas vai Īrijas.

Pirmās kārtas UEFA Intertoto kausa izcīņas pirmās spēles notiks 17.jūnijā un 18.jūnijā, bet atbildes mači tiks aizvadīti 24.jūnijā un 25.jūnijā. Otrās kārtas spēles tiks aizvadītas 1.jūlijā un 2.jūlijā, bet atbildes mači notiks nedēļu vēlāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu