Lai saglabātu veselību, labāk ar kaķiem nedraudzēties (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ilgu pētījumu rezultātā angļu zinātnieki secinājuši: ja mājā ir kaķu dzimtas pārstāvis, tas var provocēt smagu alerģisku lēkmi, pat ja cilvēkam nav noslieces uz alerģijām un astmu.

Tika salīdzinātas divu tūkstošu cilvēku asins analīzes. Cilvēki nebija disponēti „saskarsmei” ar kaķiem, epidemiologi no Londonas Medicīnas koledžas atzīmēja paaugstinātu jutību pret dažādiem alergēniem, kas saistīti ar kaķu vilnas iedarbību uz bronhiem.

Mediķi nebūt neaicina atbrīvoties no pūkainā dzīvnieka, tomēr brīdina, ka tieši kaķu dzimtas pārstāvji var veicināt to, ka cilvēkam veidojas alerģiskas izpausmes, kas ar laiku var pāraugt hroniskās slimībās.

Tas notiek tāpēc, ka uz cilvēka organismu iedarbojas dzīvnieka izdalītais endotoksīns. Šim imunitātes veicinātājam ir vistiešākais sakars ar daudzām astmatiskām izpausmēm, un tas lielā daudzumā ir atklāts tajās mājās, kur dzīvo kaķi.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu