Jānis Stībelis atgriežas ar koncertu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Svētdien «Dzintaru koncertzālē» koncertēs Latvijas populārākais soul mūziķis Jānis Stībelis, kurš pazīstams ar skatuves pseidonīmu Jay Stever, ko mūziķis biežāk izmanto, koncertējot Krievijā.

Pēdējā laikā diezgan maz dzirdēts par mūziķa gaitām Latvijā, jo pēc 3. vietas iegūšanas jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis» 2002. gadā J. Stībelis pastiprināti pievērsies Krievijas mūzikas tirgum gan kā Laimas Vaikules fona vokālists, gan kā solodziedātājs. Mūziķis šā gada martā aizvadījis plašu koncerttūri pa Ameriku, koncertējot vietējai publikai Klīvlendā, Detroitā, Čikāgā un citviet. Plānots, ka arī koncertā Jūrmalā mūziķis izpildīs kompozīcijas gan no pēdējā albuma latviešu valodā «Paliec tepat», kas dienas gaismu ieraudzīja 2004. gadā, gan senākiem ierakstiem. Zināms, ka J. Stībelis pērn izdeva dziesmas, kuras maestro Raimonds Pauls komponējis pērnā gada rudenī īpaši Austrumeiropas tirgum krievu valodā. Albumā tika iekļautas labākās dziesmas, ko R. Pauls speciāli sarakstījis Stībelim pēdējos četros gados, kā arī jau zināmās «Kukushechka» duetā ar L. Vaikuli, «Belyj veter» duetā ar Nikolu un «Mne by robkuyu lyubit» – duetā ar «Zvaigžņu fabrikas 4» finālistu Dominiku Džokeru no grupas «Banda».

J. Stībelis savu profesionālu darbību sāka jau sešu gadu vecumā. Izveidoja savu pirmo grupu jau mūzikas skolā, pēc tam piedalījās vairāk nekā desmit projektos, kas guva popularitāti Baltijas valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu