ZZS noslēdz oficiālu vienošanos ar «Latvijai un Ventspilij»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Trešdien Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Latvijas Zaļās partijas (LZP), Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un partijas «Latvijai un Ventspilij» (LV) priekšsēdētāji parakstīja vienošanos par kopīgu startēšanu Latvijas Republikas 9. Saeimas vēlēšanās un sadarbību turpmākos četrus gadus.

Kopā ar Lembergu parakstīt vienošanos bija ieradušies arī LV valdes locekļi Ventspils Domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs, Ventspils slimnīcas galvenais ārsts Gundars Dauze un Ventspils augstskolas Tālākās izglītības institūta direktore Ilze Buņķe.

Partijas «Latvijai un Ventspilij» priekšsēdētājs Aivars Lembergs pēc līguma parakstīšanas atzina, ka vienošanās ir būtisks solis, kas prasījis rūpīgu izšķiršanos. Tomēr nosaukt konkrētas personālijas, kas kandidēs vēlēšanās no LV saraksta, Lembergs atteicās, taču piebilda, ka klātesošo LV pārstāvji vidū ir nākamie deputātu kandidāti. «Šobrīd ir cilvēki, kuri ir ar mieru un kurus valde konceptuāli atbalsta, taču konkrēti vārdi pagaidām nosaukti netiks,» sacīja Ventspils mērs. Lembergs arī nesniedza atbildi jautājumu, vai viņš varētu būt Ministru prezidenta amata kandidāts.

Sadarbības līgums noslēgts, «lai kopīgiem spēkiem risinātu sabiedrībai svarīgus valsts pārvaldes un pašvaldību uzdevumus, sekmētu iedzīvotāju labklājību un tautsaimniecības attīstību, veidotu augstu vides kvalitāti, aktivizētu Latvijas interesēm atbilstošu ārpolitisko darbību, kā arī stiprinātu valstisko domāšanu un nacionālo pašapziņu, respektējot sapratni starp dažādām Latvijas etniskajām grupām».

Tikšanās laikā Ventspils mērs atklāja, ka  vēl ar sadarbības partneriem nav apspriests jautājums par LV piedalīšanos kopīgā priekšvēlēšanu kampaņas finansēšanā. Lembergs norādīja, ka, viņaprāt, likumā noteiktie ierobežojumi politisko partiju finansēšanā un priekšvēlēšanu kampaņā ir demokrātijas un Satversmes ierobežojumi. LV priekšsēdētājs uzskata, ka katrai partijai priekšvēlēšanu kampaņā būtu jātērē tik, cik tā var atļauties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu