Meklējot partneri, nepārveido sevi! Par iepazīšanos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Latvijā esot 48,6% brīvu un neprecētu sieviešu, tātad vīriešiem ir it kā liela izvēle.

Taču precībām vispiemērotākie (no 25 līdz 40 gadiem) vismaz 2 — 3% migrē uz ārzemēm darba meklējumos. Turklāt pieaug augsti izglītoto speciālistu izbraukšana. Sievietes līdz 25 gadiem var apprecēties, ja vien to grib un ir pietiekami izskatīgas, toties vīriešiem šajā vecumā, kuri nav materiāli nodrošināti, ar laulībām klājas grūtāk.

Interesanti — sievietes no 25 līdz 35 gadiem, ja viņas ir materiāli nodrošinātas, ir kļuvušas izvēlīgākas, viņām pret vīriešiem ir augstākas prasības. Sievietēm pēc 35 gadiem izredzes apprecēties krietni samazinās, jo lielākā daļa atbilstošo vīriešu ir jau precējušies vai nodzērušies. (Latvija — ceturtajā vietā Eiropā alkohola patēriņa ziņā, turklāt vairāk nekā jebkura cita nācija patērē stipro alkoholu, dzeršanas ziņā pārspējot pat Īriju, kur tam tērē visvairāk naudas, liecina Eiropas Komisijas (EK) pasūtītais pētījums. Katrs eiropietis gadā izdzer vidēji 15 litru reibinošo dzērienu, bet Latvijā šis rādītājs ir 17 litri.)

Bet vai tādēļ palikt malā? Daudzi gatavi riskēt atrast partneri ar vēstuļu starpniecību (pēc laikrakstu sludinājumiem), ar televīzijas šovu, klubu vai interneta portālu palīdzību. Jūtams, ka internets iepazīšanās klubu eksistenci apdraud. Vairāki iepazīšanās klubi jau ir slēgti. Piemēram, Rīgā «Chanse», «Skārleta», Liepājā — «Kronis»…

Bijušā iepazīšanās kluba «Skārleta» vadītāja, tagad biedrības «Scharletta» konsultante socionikā Velta Līvija Miķelsone stāsta:
— Iepazīšanās klubos pārsvarā ir sievietes, vīriešus iesaistīt ir grūti. Par naudu klienti vēlas kvalitatīvu pakalpojumu. Ne vienmēr to var saņemt. Manuprāt, plašsaziņas līdzekļi pārāk daudz popularizē cilvēku vulgārās attiecības. Pašķirstiet tos sieviešu žurnālus! Tur ir tikai tie skaistie ģīmīši, raksti par prominencēm, kuras šķiras vai ik nedēļu. Daudziem rodas iespaids, ka tā ir dzīves norma.

Esam jau noguruši, raudzīdamies uz kailumiem, perverso seksu. Varat iedomāties, ka dažs 33 gadus vecs vīrietis pat lāgā nezina seksa tehniku. To vīriešiem mācīja jau Senajā Ķīnā. Ir skumji, ka attiecības dibina galvenokārt dzimumtieksmju līmenī. Ir arī aizdomīgi precētie, kurus kopā satur vienīgi viņu īpašumi. Domājat, ka miljonāriem ir viegli atrast dzīvesdraugu? Arī viņiem jāpalīdz.

Daudzi ir nelaimīgi arī tāpēc, ka nepieņem atšķirīgo; nez kādēļ mūsos dominē tieksme pielāgot otru sev, uztiept viņam savus stereotipus. Nepārveido sevi, tikai uzzini, kas tu esi, un meklē sev atbilstošo dzīvesdraugu.»

(Publicējam raksta «Kur un kā rast mīlošo sirsniņu?» fragmentu.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu