Atrast dzīvesdraugu palīdz socionika. Par iepazīšanos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vija Vāvere

Nepārveido sevi, tikai uzzini, kas tu esi, un meklē sev atbilstošo dzīvesdraugu. To iesaka socionika — jauna praktiskās psiholoģijas nozare, kura izdala 16 psiholoģiskos jeb socioniskos tipus.

Katrs piederam tikai pie viena rakstura tipa. Lūk, piemēram, socionika atšķirībā no klasiskā iedalījuma pēc temperamenta tipa (holeriķis, sangviniķis, melanholiķis un flegmatiķis) ir daudz izvērstāka un precīzāka, tāpēc arī atbilstošāka partnera atrašanai. Kurš raksturs kuram atbilst? To jums pateiks vairāk tie, kas apguvuši šo zinātni (izpratuši Veltas Līvijas Miķelsones grāmatu «Nepārveido sevi, tikai uzzini, kas esi»).

Socioniķe šķirsta albumu ar sabiedrībā pazīstamu cilvēku fotogrāfijām un skaidro:
— Hiromantiskā cilvēku grupēšana un likšana pāros nav attaisnojusies, daudz efektīvāka ir socionika. Intervējam klientus, lai izprastu attiecīgo rakstura, nevis personības tipu. Kāpēc kopā ar sievu vairs nedzīvojot dziedātājs Ingus Pētersons? Tāpēc, ka viņš, būdams pēc tipa Žukovs, apprecēja sievu, kura pēc tipa ir Dostojevskis. Kamēr viņi koncertējot katrs devās uz citu valsti, tikmēr bija saskaņa, bet, tiklīdz nācās būt kopā ilgāku laiku, veidojās ļoti atšķirīgi domāšanas stili.

Nevajag piespiest nesaderīgajiem dzīvot kopā, jo diskomforts ar sevi, vidi var izraisīt visdažādākās slimības — pat vēzi. Gribu uzsvērt — juridiska laulības noformēšana neiegūst tendenci ģimeni nostiprināt, bet gan — izārdīt. Skan paradoksāli, bet tā tas ir, ja otru cilvēku uzskata par savu privātīpašumu. Bieži vien laulājas tikai tāpēc, lai iegūtu vai saglabātu mantu.

Ieskatam daži socioniskie tipi:

Napoleons (lai vieglāk iegaumētu tipa nosaukumu, tam izraudzīts populāra literārā tēla vai personības vārds) — optimistisks, ar milzīgu enerģiju apveltīts, tomēr kaprīzs un pretrunīgs.

Štirlics — akurāts, bezbailīgs, neatlaidīgs, tomēr jūtīgs un nespējīgs riskēt.

Dons Kihots — ideju pārpilns, loģisks, bet arī nelīdzsvarots un vājš diplomāts.

Hamlets — šarmants, ar spēcīgi attīstītu pienākuma izjūtu, bet arī šaubīgs un smagi pārcieš sāpes u. c.

Katram šim tipam var pieskaņot atbilstošo partneri.

(Publicējam raksta «Kur un kā rast mīlošo sirsniņu?» fragmentu.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu