«Google» sastopas ar neredzētu spama daudzumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā internetā parādījās ziņas par to, ka kādam veiksmīgam moldāvu spamerim izdevies meklētājam Google «iebarot» 5 miljardus bezjēdzīgu interneta lapu. Tik apjomīgs uzbrukums meklētājam izraisījis tehniskus traucējumus, kuru rezultātā Google darbībā bija vērojamas dažas dīvainības.

Kā apgalvo datorspeciālisti, esot gana daudz paņēmienu, kas ļauj ar spama palīdzību bloķēt meklēšanas programmu tirgus līderi. Šis gadījums izceļas ar savu apjomu - meklētājs, kā apgalvots Džona Betla emuāru lapā, 5 miljardus lapu esot indeksējis tikai trīs nedēļas. Lapu skaits patiešām ir milzīgs - vēl pirms diviem gadiem visā «Google» bāzē bija mazāk nekā 5 miljardi dokumentu.

Spameris izmantojis meklētāja īpašo attieksmi pret apakšdomēniem. «Google» katru no tiem uzskata par atsevišķu vietni, tādēļ ātrākas indeksēšanas labad vajadzējis tikai izveidot iespaidīgu apakšdomēnu skaitu. Tie visi «Google» bāzē nonākuši daudz ātrāk, nekā vienas pašas vietnes parastās lapas.

Jāatzīst, ka meklētājs diezgan ātri tika galā ar šo problēmu un atbrīvojās no «drazām». Toties eksistē pieņēmums par minētās problēmas saistību ar nekorektu operatora «site» darbību. Kā zināms, ar šā operatora palīdzību ir iespējams gūt priekšstatu par noteiktas vietnes lapu skaitu Google bāzē. Daži lietotāji uzskata, ka pēdējā laikā pieprasījumi ar operatoru «site» uzrāda nereālus un pārspīlētus skaitļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu