Olimpiskā čempione gaidīšot Putina atļauju piedalīties Parīzes spēlēs (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jūlija Jefimova
Jūlija Jefimova Foto: Reuters/ScanPix

Titulētā krievu peldētāja Jūlija Jefimova pirms došanās uz Parīzes olimpiskajām spēlēm neitrālā sportista statusā grib sagaidīt kara noziedznieka Vladimira Putina atļauju to darīt.

Kā zināms, agresorvalstu sportisti gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs drīkstēs piedalīties tikai neitrālo atlētu statusā.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmums Olimpiādei pielaist krievu un baltkrievu sportistus pasaules sporta sabiedrībā tika uztverts ar plašu kritiku. Dalību Olimpiādē bez savas simbolikas par aizvainojumu uzskata arī Krievija.

Virkne krievu sportistu jau ir atteikušies no dalības olimpiskajās spēlēs. Četrgades lielākajā sporta forumā nepiedalīsies krievu paukotāji, airētāji un loku šāvēji. Savukārt neitrālā atlēta statusu pieņēmušos krievu tenisistus dzimtenē dēvē par "ārzemju aģentiem".

Savukārt titulētā peldētāja Jefimova olimpiskajās spēlēs piedalīšoties tikai ar kara noziedznieka Vladimera Putina piekrišanu.

"Es nenostāšos pret savu valsti, bet [olimpiskajās spēlēs] labprāt piedalīšos, ja man tas tiks atļauts," sarunā ar "R-Sport" teikusi Jefimova, piebilstot, ka viņu nebiedē citu tautiešu nosodījums par neitrālā atlēta statusa pieņemšanu, tomēr viņai gribot saņemt Krievijas vadības akceptu.

Jefimova savas karjeras laikā izcīnījusi pa vienai olimpiskajai medaļai no katra kaluma. Tāpat viņas kontā ir arī 18 godalgas pasaules čempionātos.

Krievija līdz šim ir iesaistījusies publiskā LOK nosodīšanā un tās biedru, tai skaitā prezidenta, ķengāšanā, bet oficiāls lēmums par liegumu savas valsts sportistiem piedalīties Olimpiādē vēl nav izskanējis.

Olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu