Kinoforums «Arsenāls» svinēs 20 gadu jubileju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais kino forums «Arsenāls» no 16. līdz 24. septembrim svinēs savu divdesmito jubileju un notiks jau astoņpadsmito reizi. Kāds tas būs ir šoreiz? Kā parasti – pārsteigumu pilns.

Galvenais akcents - Tuvie Austrumi. Gandrīz visu valstu kino, kas atrodas Vidusjūras dienvidu krastā. Kultūras, kas joprojām konfliktē ar pasauli, jebšu otrādi.» Arsenāls», kā saka foruma prezidents Augusts Sukuts, nav vidutājs civilizācijām, bet gan ceļvedis.

Vēl «Arsenāls» šogad piedāvās, protams, Baltijas valstu filmu konkursskati, pasaules panorāmu, Arsenāla arheoloģiju, kur tiks izrādīts iepriekšējo forumu zelta fonds, un Korejas kino programmu.

Īpašie notikumi būs režisora Jūdžina Grīna (Eugen Green) retrospekcija. Grīns dzimis Ņujorkā, bet dzīvo un strādā Parīzē. Vēl – filmu dzejnieka Jevgēņija Bauera mēmā filma Mirstošais gulbis (Krievija, 1916), kuru apskaņos orķestris,  Metjū Bārnija (Matthew Barney) filma, kurai mūziku komponējusi viņa sieva Bjorka (Björk), kā arī izcilā operatora Jāņa Doreda kinohronikas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu